«Lattelecom»: esam gatavi slēgt līgumu ar TV3

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Lattelecom» ir gatavs kaut šodien noslēgt līgumu ar SIA «TV3 Latvija», ja TV3 izņems no līguma netaisnīgo līguma nosacījumu, proti, aizliegumu «Lattelecom» pārraidīt TV3 arī «Virszemes televīzijā». Šādu līgumprojektu «Lattelecom» pirmdien ir nosūtījuši «TV3 Latvia» un cer satikties jau tuvākajās dienās, portālu «Apollo» informēja SIA «Lattelecom» Komunikācijas daļas projektu vadītāja Līga Bite.

Līdz šim «TV3 Latvia» iesniegtais licences līguma projekts satur prettiesisku aizliegumu Lattelecom veikt kanāla TV3 raidīšanu abos «Lattelecom TV» formātos - gan «Interaktīvajā TV», gan «Virszemes TV».

Pieprasot šādu  netaisnīgu līguma nosacījumu, TV3 Latvia diskriminē daļu «Lattelecom TV» skatītāju, proti, «Virszemes TV» skatītāji, neredzētu šo kanālu, tādēļ «Lattelecom» uzskatīja par nepieņemamu šādu līgumu parakstīt.

Uz to šodien norādījusi arī Konkurences padome, paziņojot, ka SIA «TV3 Latvia» ir pienākums piedāvāt TV3 kanāla licenci maksas televīzijas operatoriem (kāds ir arī «Lattelecom»)  neatkarīgi no platformas, proti – gan «Interaktīvajai TV», gan «Virszemes TV».

«Mums ir prieks, ka TV3 beidzot ir gatavs noslēgt līgumu, ko mēs bijā gatavi darīt jau pirms daudziem mēnešiem. Jāteic, ka liela loma šajā lēmumā visticamāk bijusi Konkurences padomes lēmumam,» norāda Lattelecom Satura biznesa direktors Toms Ābele.

«Lattelecom» izsaka neizpratni par TV3 Latvia preses paziņojumā pausto viedokli, ka «Lattelecom» it kā vilcinot licences līguma noslēgšanu. «Lattelecom», esot daļēji valstij piederošs komersants, pievērš nopietnu uzmanību tam, lai savā darbībā pilnā mērā ievērotu valsts iestāžu lēmumus, kā arī nepieļauj «Lattelecom» un tā klientu tiesību pārkāpumus no citu komersantu puses.

«Lattelecom» ir gandarīts, ka Konkurences Padomes veiktajā izpētē un attiecīgajā lēmumā ir konstatēti pārkāpumi «TV3 Latvia» darbībās un noteikts attiecīgs naudas sods.

«Lattelecom» sola jau tuvākajā laikā sazināties ar Tv3, lai turpinātu sarunas par TV3 kanāla nodrošināšanu «Lattelecom TV» lietotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu