Banku uzraugi joprojām saņem daudzus tūkstošus mēnesī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Parex bankas darbību pērn sekmīgi uzraudzījušās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadības pārstāvji joprojām ik mēnesi pat pēc nodokļu nomaksas saņem trīs līdz piecus tūkstošus latu.

Kā rāda pēc «Baltic Screen» pieprasījuma FKTK apkopotā informācija, vislabāk atalgotā komisijā bijusi tās priekšsēdētāja un padomes locekle Irēna Krūmane — ik mēnesi viņa pēc nodokļu nomaksas par smago un atbildīgo darbu saņēmusi vismaz 4900 latu.

Tik «liess» (precīzi — tikai 4925 lati) gan amatpersonai bijis tikai šā gada janvāris, taču pēc tam darbs kļuvis vēl smagāks un atbildīgāks, līdz ar ko jūlijā Krūmanei izmaksāti jau 5252 lati. Kopā šā gada septiņos mēnešos FKTK vadītāja kopā pēc nodokļiem saņēmusi vairāk nekā 35 000 latu.

Tikai nedaudz atpalikuši pārējie četri FKTK padomes locekļi, mazāk par 3300 latiem mēnesī nav saņēmis neviens no viņiem. Tā, piemēram, FKTK padomes loceklim Jānim Placim «treknākais» mēnesis šogad bijis jūlijs, kad pēc nodokļiem saņemti 3590 latu.

Tikai nedaudz atpalikuši viņa kolēģi — Gvido Romeiko un Ludmila Vojevoda, kuru augstākais finansiālais sasniegums šogad bijis attiecīgi 3331 un 3391 lats mēnesī pēc nodokļu nomaksas. Viņu kopējais atalgojums šā gada septiņos mēnešos pārsniedzis 23 000 latu katram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu