Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Lētāk un ātrāk: skābeņu zupa bez gaļas! (17)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Agrāk skābeņu zupu nevarēju iedomāties bez žāvētas gaļas, bet izrādās, arī šāda tā ir garšīga un liesāka arīdzan, kā arī bez gaļas ātrāk ir gatava.

Sastāvdaļu daudzums nav precīzi norādīts, jo, kā vairumu zupu, arī šo vārīju «uz aci».

Sastāvdaļas

Marinētas skābenes 1/2 l burciņa

Grūbas

Kartupeļi

Sāls

Vārītas olas

Krējums

Pagatavošana

Lielā katlā vārošā ūdenī liek grūbas (var iepriekš noskalot). Tikmēr samizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos. Kad grūbas kļuvušas mīkstas, tām pievieno kartupeļus, sāli un garšvielas.

Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno skābenes, ļauj nedaudz paburbuļot un slēdz ārā. Pasniedz, katrā porcijā ieliekot vienu vārītu olu un skābo krējumu.

Piebilde: olu un skābo krējumu gan lieku vienmēr un, ja vēl klāt pieēd rupjmaizi, tad neko citu vairs nevajag :)

Komentāri (17)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu