Agrāk skābeņu zupu nevarēju iedomāties bez žāvētas gaļas, bet izrādās, arī šāda tā ir garšīga un liesāka arīdzan, kā arī bez gaļas ātrāk ir gatava.
Sastāvdaļu daudzums nav precīzi norādīts, jo, kā vairumu zupu, arī šo vārīju «uz aci».
Sastāvdaļas
Marinētas skābenes 1/2 l burciņa
Grūbas
Kartupeļi
Sāls
Vārītas olas
Krējums
Pagatavošana
Lielā katlā vārošā ūdenī liek grūbas (var iepriekš noskalot). Tikmēr samizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos. Kad grūbas kļuvušas mīkstas, tām pievieno kartupeļus, sāli un garšvielas.
Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno skābenes, ļauj nedaudz paburbuļot un slēdz ārā. Pasniedz, katrā porcijā ieliekot vienu vārītu olu un skābo krējumu.
Piebilde: olu un skābo krējumu gan lieku vienmēr un, ja vēl klāt pieēd rupjmaizi, tad neko citu vairs nevajag :)