Prokuratūra: Reiniks nav sniedzis nekādas ziņas par spridzekli pie Brīvības pieminekļa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija trifanova/LETA

Pretēji skaļajiem paziņojumiem Drošības policija nav sniegusi prokuratūrai nekādas ziņas par it kā pastāvējušajiem ļaundaru nodomiem 16. martā novietot spridzekli Brīvības pieminekļa apkārtnē.

Kā apliecina Latvijas Republikas Prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā kriminālvajāšanas stadijā tiešām atrodas krimināllieta, saistībā ar kuru Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks šovasar bija paziņojis, ka «izdevās neitralizēt šo noziedznieku grupu, kas nodarbojās arī ar kredītkaršu viltošanu, narkotiku izplatīšanu. Tagad šīs personas atrodas apcietinājumā».

Tiesa, Jānis Reiniks šajā intervijā īpaši bija lepojies ar to, ka «16. martā pastāvēja vairāki apdraudējumi leģionāru pasākuma miermīlīgai norisei. Mūsu rīcībā bija ļoti nopietna informācija, ka ir kāda personu grupa, kas gatavojas Brīvības pieminekļa apkārtnē 16. martā ievietot spridzekli. Šo informāciju ieguvām tikai iepriekšējā dienā un to steigšus pārbaudījām». Tieši saistībā ar šo informāciju, pēc Reinika apgalvojuma, tikuši aizturēti trīs ļaundari.

Taču nu arī prokuratūra faktiski apliecina, ka Drošības policijas skaļais paziņojums par spridzekli pie Brīvības pieminekļa bijis tikai blefs. «Krimināllietā nav informācijas par šo personu plāniem pie Brīvības pieminekļa veikt kādas noziedzīgas darbības. Iespējams, šāda informācija ir Drošības policijai, taču tā nav lūgusi sākt kriminālvajāšanu par šādu epizodi,» apliecina Andrejs Vasks.

Nav arī gaidāms, ka šāda informācija lietā varētu parādīties, jo saskaņā ar prokuratūras informāciju jau tuvākajā laikā varētu tikt lemts jautājums par procesa pabeigšanu un krimināllietas nodošanu tiesai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu