Segliņš lūgs nevērtēt viņa kandidatūru Viestura ordenim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) lūgs Ordeņa kapitulam nevērtēt iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) rosinājumu viņam piešķirt valsts apbalvojumu — Viestura ordeni.

Ministra pārstāvis Normunds Beļskis portālam «Apollo» pastāstīja: ministrs ir pateicīgs un augstu novērtē, ka iekšlietu ministre viņu virzījusi šādam apbalvojumam, taču, izvērtējot situāciju, ministrs lūgs Ordeņa kapitulu nevērtēt viņa kandidatūru šim apbalvojumam.

Beļskis uzsvēra, ka ministrs no apbalvojuma neatsakās.

Tā vietā Segliņš lūgs izvērtēt bijušā iekšlietu ministra Aloiza Važņa kandidatūru un šo apbalvojumu piešķirt viņam, jo Vaznis vadījis iekšlietu sistēmu uzreiz pēc neatkarības atjaunošanas un tas bijis daudz sarežģītāks laiks nekā tagad.

Jau vēstīts, ka Mūrniece septembra vidū Valsts prezidenta kancelejas Ordeņa kapitulam nosūtījusi izskatīšanai un izvērtēšanai ierosinājumu bijušajam iekšlietu ministram Marekam Segliņam piešķirt Viestura ordeni saistībā ar «tuvojošos Latvijas Republikas proklamēšanas 91. gadadienu šā gada 18. novembrī».

Apbalvošanai izvirzīts tagadējais Valsts prezidenta padomnieks drošības jautājumos Raimonds Rožkalns un Aloizs Vaznis, kurš savulaik strādāja iekšlietu dienestā un bija iekšlietu ministrs pirmajā Ivara Godmaņa valdībā 1990. gadā.

Viestura ordeni piešķir par sevišķiem militāriem nopelniem, kā arī par sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā un valsts neatkarības aizstāvēšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā, valsts robežas apsargāšanā, valsts bruņoto spēku veidošanā un valstiskās apziņas ieaudzināšanā pilsoņos, sagatavojot tos kalpošanai savai valstij un zemei un savas valsts un zemes nelokāmai aizsargāšanai.

Ar Viestura ordeni un tā goda zīmi apbalvo militārpersonas, kā arī citas fiziskās personas, turklāt ar Viestura ordeni un tā goda zīmi var apbalvot ārvalstu militārpersonas par nopelniem Latvijas valsts bruņoto spēku apmācībā un audzināšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu