Palīdzi kaķenei Daffijai, lai viņa dzīvotu (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Svētdien agri no rīta saņēmām satraukuma pilnu zvanu. Kāda sētniece no pagraba bija izvilkusi kaķi, kurš vairs knapi elpoja... Sapratām, ka mincis nevar ilgi gaidīt, un steidzāmies pēc kaķa, lai nogādātu klīnikā. Kā izrādās, šis pagrabs sen jau aizmūrēts, varam tikai minēt, kā kaķis ticis iekšā. Kundze minci bija ienesusi pie sevis mājās, lai mazais ķermenītis neatdzistu pavisam. Kad aizbraucām, skats uz minku pavērās šausmīgs – visas actiņas, deguns bija ļoti aizkaltuši, zvēriņš elpoja caur muti, jo aizkaltušā deguntiņa dēļ caur degunu tas nebija iespējams, no kaķa pāri palikuši tikai kauli un āda. Minkai nepietika spēka pat nostāvēt kājās. Nekavējoties devāmies uz klīniku.

Aizbraukuši uz klīniku, mērām mincim temperatūru – termometrs neko neuzrāda, bet ņauva elpo, tātad ir cerība, tātad ir jāglābj!

Gatavojam siltas sistēmas, liekam uz sildošā paladziņa. Vetārsti sākumā lielas cerības nedod - kaķis pārāk ilgu laiku bijis badā, aukstumā un mitrumā, bet kopīgiem spēkiem mums sāk izdoties, temperatūra 32,4. Paiet vēl pusotra stunda, termometra stabiņš, mūs iepriecinot, rāda jau 35,1… Cerības, ka minci izdosies glābt, tikai palielinās.

Vairākas stundas uz maiņām sēdējām pie minča, runājām ar viņu un klausījām ārstu norādījumiem... pēc gandrīz divām stundām temperatūra bija jau 37,6! Mincis lēnām sāka izrādīt interesi par blakām esošajiem a/d konserviem.

Tā ar minci klīnikā pavadījām visu dienu, līdz pat darba laika beigām. Tā kā kaķenītes stāvoklis ir nestabils un klīnikā pa nakti neviena nav, ņemam minci līdzi uz mājām. Šī atkal būs kārtējā negulētā nakts, spēka nostāvēt viņai joprojām nav, bet galvu mēģina cilāt un cenšas palaizīt konservus, pašreiz dzert pašai spēka nav, dzirdām viņu ar špricīti. Kaķenītes svars patlaban ir tikai 1,100 kg!!

Mēs nezinām, ko viņa piedzīvojusi, kam bijusi spiesta iet cauri, kā viņa nonāca pagrabā. Arī mūs kaķenīte pazīst tikai vienu dienu, bet pašreiz, rakstot tekstu par viņu, viņa guļ man klēpī un skaļi, skaļi murrā...

Domāju, viņa jūt, ka rakstu jums visiem par mūsu tikšanos, dienu klīnikā un viņas cīņu par dzīvību. Viņa nepadevās, un arī mēs netaisāmies padoties! Bet diemžēl vienas mēs nespēsim tikt galā, tādēļ vēršamies pie jums visiem ar lūgumu palīdzēt!

Katrs atbalsts mums šobrīd ir zelta vērtē. Katrs santīms ļoti, ļoti noder un ir nepieciešams zāļu, ārstnieciskās pārtikas un klīnikas izdevumu segšanai.

Kaķenīte mums tic, tic, ka spēsim viņai palīdzēt, tāpēc palīdzi mums, lūdzu, izcīnīsim šo cīņu kopā!

DzAB «Ķepu-ķepā» vai

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA ĶEPU-ĶEPĀ

Reģistrācijas numurs 40008176673

Ziedojumu konts: LV37HABA0551030617983

BIC/swift kods: HABALV22

*Daffijai

Ticībā un cerībā Daffija un DzAB "Ķepu-ķepā" meitenes

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu