Ieva Akuratere dziedās jaunas Aivara Hermaņa dziesmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ojārs Jansons

Mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2009» folkmūzikas koncertā otrdien, 29. septembrī, klubā «Četri balti krekli» klausītāji varēs dzirdēt jaunas Aivara Hermaņa dziesmas Ievas Akurateres priekšnesumā.

Ievas un Aivara sadarbība ilgst jau daudzus gadus, abiem kopā iznākuši arī divi albumi. Pirmo no tiem, kurā ieskaņots Aivara Hermaņa erotisko dziesmu cikls «Klusums starp mums» (1990, 2003), uzskata par visu laiku seksīgāko latviešu mūzikas albumu. Šajā albumā klusinātas Aivara Hermaņa dziesmas iedziedājusi Ieva Akurātere un Igo, kurš ir arī visu dziesmu teksta autors.

Komponista un dziedātājas izsmalcinātais pasaules redzējums un inteliģence apvienojas arī albumā «Plīvošana ar pilsētu» (1997), kurā skan dziesmas ar Linarda Tauna vārdiem.

Aivars Hermanis atklāj, ka koncertā skanēs četras vai piecas jaunas dziesmas, kas gandrīz visas būs pirmatskaņojums. Jaunās dziesmas rakstītas, par pirmavotu izmantojot latviešu dzejnieku dzeju. Autoru vidū ir arī Ieva Akuratere un Igo.

Jauno dziesmu atskaņošanā piedalīsies Raimonds Macats, kā arī Ievas Akurateres dēls Matīss.

Folkkoncertā 29. septembrī uzstāsies arī Uldis Ozols, Agita Kaužēna, Varis Vētra, Arnis Miltiņš, Kristaps Baķis, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova, Andris Mucenieks, Egons Pičners, Silvija Silava un Vilnis Veinbergs. Koncertu vadīs aktieris Varis Vētra.

30. septembrī un 1. oktobrī «Četros baltos kreklos» skanēs džezs un blūzs, bet pēc nedēļas — no 8. līdz 10. oktobrim — «Bildes 2009» turpināsies Rīgas Kongresu namā, kur notiks jauno grupu un «Bilžu» veterānu koncerts, «Bildēs» sevi jau pieteikušo un ne tik jauno grupu koncerts, koncerts bērniem un festivāla noslēguma koncerts ar «Bilžu» veterānu piedalīšanos.

Paralēli koncertiem Kongresu namā no 8. līdz 10. oktobrim notiks tradicionālā «Bilžu» izstāde «Ergorapido un lidojošie paklāji», kas no 13. oktobra līdz 13. novembrim būs apskatāma mēbeļu un interjera centrā «Spice».

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu