«Putnu balle» koncertturnejā «Es eju tālāk» sola pārsteigumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Fomins

Populārā jauniešu grupa «Putnu balle» šoruden dosies akustiskā koncertturnejā «Es eju tālāk» pa Latvijas kultūras namiem, klausītājiem piedāvājot teju īstu festivāla programmu, jo skanēs ne tikai visiem labi zināmās dziesmas un jaunie darbi, bet arī gaidāma iepazīšanās ar grupas dalībnieku jaunajiem projektiem.

Sagaidāms, ka «Putnu balles» koncerti aizritēs ģimeniskā atkal redzēšanās atmosfērā, jo pēdējā pusgada laikā grupas darbībā bija iestājusies pauze. Vairāki grupas dalībnieki bija devušies mācībās uz ārzemēm, kā arī strādāja pie saviem solo projektiem.

Koncertos skanēs gan daudzas populāras «Putnu balles» dziesmas, piemēram, «Spārni un vējš», «Sapņu pārdevējs» un «Divi eņģeļi», gan pavisam jaunas kompozīcijas no topošā albuma.

«Mūsu jaunā singla un tūres nosaukums «Es eju tālāk» jau visu pasaka. Pēdējā laikā esam bijuši klusāki, jo daži no mums bija ārzemēs, bet tagad atkal esam sanākuši kopā, jo jūtam sevī vēlmi muzicēt un dāvāt prieku klausītājiem,» teic grupas solists Valters Frīdenbergs.

Īpašs pārsteigums koncertos būs visu grupas dalībnieku jauno mūzikas projektu prezentācijas. Līdz ar to gaidāmie grupas koncerti uzskatāmi ne vien par «Putnu balles» turneju, bet teju īstu festivālu.

«Putnu balles» turnejas koncertos ar plašu popularitāti ieguvušajām dziesmām («Ieskaties», «Tiešs jautājums sev») un jauniem skaņdarbiem klausītājus priecēs gan jau labi zināmā Kažas grupa, gan plānoti īpaši pārsteigumi. 

Valters atklāj, ka iepazīt grupas dalībnieku solo projektus varētu būt īpaši interesanti, jo gaidāmi vairāki pārsteigumi. Piemēram, grupas dalībnieces Līvas Kalniņas projekts jau paguvis pārsteigt un savaldzināt Valteru. «Es, gadiem ilgi pazīstot Līvu, nevarēju iedomāties, ka viņa var muzicēt tādā stilā, kā redzēsim šajos koncertos. Tas patiešām būs interesanti, jo skanēs ne tikai «Putnu balles» dziesmas, bet arī tāda mūzika, kas atšķiras no mūsu ierastā repertuāra,» intrigu pastiprina Valters.

Turneju «Putnu balle» sāks 9. oktobrī ar koncertu Ropažu kultūras namā, 16. oktobrī grupa viesosies Dobeles kultūras namā, 23. oktobrī gaidāms koncerts Baložu kultūras namā, bet 30. oktobrī — Salacgrīvas kultūras namā.

11. novembrī «Putnu balles» festivāls ciemosies Alūksnes kultūras namā, 13. novembrī notiks koncerts Ventspils kultūras namā, bet 27. novembrī gaidāma uzstāšanās Valmieras kultūras namā.

Biļetes varēs iegādāties koncertu norises vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu