Rimšēviča alga pēc 15% samazinājuma — 6 790 latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

(Papildināts ar LB preses sekretāra Mārtiņa Grāvīša komentāru par bankas vadītāja algas apmēru un vadības algu samazinājumu). Novembrī, kad Latvijas Bankas (LB) prezidenta, padomes un valdes locekļu algas tiks samazinātas vēl par 15%, LB prezidenta Ilmāra Rimšēviča mēnešalga būs 6,790 latu, portālam «Apollo» pastāstīja LB preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis.

Pēc viņa teiktā, jau kopš gada sākumā kopumā atalgojums LB ir samazināts par 15%. Papildus tam Latvijas Bankas padome pieņēmusi virkni lēmumu par tālāku Latvijas Bankas prezidenta, padomes un valdes locekļu atalgojuma samazinājumu, un pašlaik kopējais šo amatpersonu atalgojuma samazinājums ir aptuveni 25%. Novembrī plānots nākamais algu samazinājums - 15% apmērā.

Grāvītis tāpat norāda, ka LB atalgojums ir saistīts ar atalgojuma tendencēm finanšu tirgū, kas ļauj sekmīgi pildīt bankai noteiktos uzdevumus. Ņemot vērā atalgojuma pārmaiņas tirgū, arī solidarizējoties ar valsts institūcijām, Latvijas Banka ir veikusi atalgojuma samazinājumus. LB izdevumi tiek segti no ienākumiem, ko tā gūst no savas darbības, tādēļ bankas budžeta plānošana nav saistīta ar valsts budžetu. «Tieši otrādi - LB papildina valsts budžetu ar atskaitījumiem no savas peļņas, kas kopumā kopš tās darbības atjaunošanas veido virs 70 miljoniem latu. Turklāt pēc likuma «Par Latvijas Banku grozījumiem Latvijas Bankas maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu paredzēts palielināt no 15% līdz 50%, tādējādi kopumā Latvijas Banka valsts budžetā ieskaitīs 65% peļņas,» norāda Grāvītis.

LB savas darbības rezultātus un finanšu pārskatus regulāri publicē atklātā, pārskatāmā formā, kā arī nepieciešamības gadījumā sniedz papildu skaidrojumus sabiedrībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu