Jaunā draudzene iepļaukā polārlāci Knutu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/AP

Berlīnes zooloģiskā dārza slavenāko iemītnieku polārlāci Knutu iepļaukājusi viņa jaunā kaimiņiene lācenīte Džanna, atsaucoties uz laikrakstu «Der Tagesspiegel», raksta interneta izdevums «The Local».

Neilgi pēc abu polārlāču ievietošanas vienā aplokā Džanna Knutu iepļaukājusi, taču Knuts nav guvis nekādus ievainojumus.

«Tas notika, kā mēs paredzējām,» avīzei stāsta Vācijas galvaspilsētas zooloģiskā dārza eksperts Heiners Klēss, piebilstot, ka Knuts ir ļoti kautrīgs.

Pēc nelielās saķeršanās trīs gadus vecie polārlāči satika visnotaļ labi.

Tomēr pirmajā reizē abi leduslāči vienā aplokā uzturējās vien 90 minūtes.

Ja piepildīsies zooloģiskā dārza darbinieku cerības, pēc diviem gadiem pasaulē varētu nākt Knuta un Džannas pēcnācēji.

Tomēr Džanna līdz šim nav iemantojusi romantisku tēlu. Viņa nekādi nevarēja sadzīvot ar savu iepriekšējo izredzēto - 12 gadus veco lāci Jogiju, tādēļ itāliešu rokzvaigznes Džannas Nanīni vārdā nosāktā lācenīte Helbrunas zooloģiskā dārzā tika izmitināta vienā krātiņā ar Knuta vecmāmiņu 32 gadus veco lāceni Līzu.

Jau vēstīts, ka 2006.gada beigās dzimušais polārlāču mazulis Knuts īsā laikā iemantoja starptautiska mēroga slavu un palīdzēja Berlīnes zooloģiskajam dārzam jūtami palielināt apmeklētāju skaitu. Knuta tēls izmantots T-krekliem, rotaļlietām, plakātiem un pat saldumiem, 2007.gadā vien papildus ienesot zooloģiskajam dārzam piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu