Vēl nav skaidrības par sešgadnieku iešanu skolā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagaidām vēl nav zināms, vai tiešām no nākamā gada 1. septembra mācības skolā sāks arī sešus gadus vecie bērni. Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) pēc tikšanas ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem žurnālistiem pavēstīja, ka likumprojekta par piecgadnieku un sešgadnieku apmācību virzība ir apturēta.

Viņš uzsvēra, ka līdzekļi šo bērnu apmācībai tiks piešķirti no sociālās «drošības spilvena» līdzekļiem, taču tas, vai šādas izmaiņas vajadzīgas, vēl jāpārrunā ar visām ieinteresētajām pusēm.

Sarunas laikā arī skarts jautājums par kompensācijām, kas jāizmaksā no darba atbrīvotajiem pedagogiem, un premjers sacīja, ka šis jautājums jāvirza uz nākamo valdības sēdi.

Savukārt jautājums par iespējamo pedagogu streiku nav pārrunāts. «Runājām par finansēm, ko varam nodrošināt un ko nevaram,» teica premjers. Savukārt arodbiedrības priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš žurnālistiem pavēstīja, ka šodien notiks arodbiedrības padomes sēde, kurā lems, vai streiks notiks. Viņš uzsvēra, ka pedagogiem mierinājums ir premjera solījums, ka tad, kad vajadzēs samazināt 2010. gada valsts budžeta izdevumus, izglītības nozarei klāt neķersies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu