Drīzumā kinoteātros «Džulī un Džūlija» ar Merilu Strīpu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāniete Džūlija Čailda, kas kopā ar vīru pārceļas uz dzīvi Francijā pēckara gados, kaislīgi vēlas iemācīties franču kulinārijas noslēpumus, taču, par nelaimi, neviena franču pavārgrāmata vēl nav izdota angļu valodā. Tādas grāmatas izdošana kļūst par viņas mērķi, tāpēc viņa iestājas slavenajā «Cordone Bleu» pavārskolā, kļūstot par pirmo amerikāņu sievieti, kam tas izdevies. Viņas galvenā rūpe ir atturēt amerikāņus no saldētiem un konservētiem pusfabrikātiem, parādot, cik brīnišķīgs ir svaigi gatavots ēdiens.

Pusgadsimtu vēlāk ņujorkiete Džulī Pauela, kas neveiksmīgi mēģinājusi rakstnieces karjeru, uzstāda sev uzdevumu — gada laikā pagatavot visas 524 receptes, kas publicētas Čaildas pavārgrāmatā. Savus panākumus un kļūmes viņa atspoguļo interneta blogā.

Protams, vispriecīgākais par jaunā hobija augļiem ir viņas vīrs Eriks. Tomēr projekta īstenošanai ir vajadzīgs ne tikai daudz laika, bet arī pacietības.

Lomās: Merila Strīpa, Eimija Adamsa, Stenlijs Tuči un citi.

Režisore: Nora Eprona.

Scenārijs: Nora Eprona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu