Slimam runčukam steidzami nepieciešams atbalsts (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Kamēr apkārt notiek ažiotāža, kurš vainīgs, kurš ne, mūsu darbs joprojām turpinās... Jauni SOS saucieni, par kuriem nevar nelikties zinis. Šoreiz no kāda pagalma Rīgā pa svētkiem pie mums nokļuva šis runčuks. Kāda kaķu barotāja satraukta zvanīja un stāstīja, ka pagalmā pie viņas barojamās kaķu kolonijas pēkšņi uzradies jauns kaķis, puse galvas saķepusi. Mincis tīri labi dodoties rokās, visas «bikses» netīras, piekakātas… Neskatoties uz to, ka ir svētki un darba pilnas rokas, braucam palīgā.

Ieraugot minci, ap dūšu sametas šķērmi. No runčuka auss smaka ir briesmīga, viss sastrutojis. Diemžēl fotoaparāta nebija pa rokai un bildes, kā mincis izskatījās pašā sākumā, mums nav. Sazvanām veterinārārstu un, neskatoties uz to, ka ir svētki un neviens nestrādā, klīnika tomēr tiek atvērta, jo mincim steidzami jāpalīdz.

Kopā ar vetārsti šausmināmies par kaķa izskatu un brīnāmies, kā ar tik sastrutojušu iekaisumu galvā viņš vispār ir dzīvs, bet laikam Ziemassvētku vecītis šim kaķim vēlējās sniegt otru iespēju. Tā nu minci liekam narkozē un sākam vispārēju austiņas tīrīšanu. Ar katru mirkli aina paveras arvien briesmīgāka - sastrutojums ir dziļš un nepatīkams.

Redzams, ka kaķis lielas sāpes cietis gana ilgi...

Tīrot sastrutojošo auss kanālu, ar veterinārārsti saskatāmies, un galvā mums abām viena doma: vai maz ir iespējams šo bēdubrāli izglābt? Bet sasparojamies un cīnāmies tālāk. Vairāk nekā stundu tīrot ausi, nemitīgi laukā gāžas strutas - pat mums kā rūdītiem, briesmīgu skatu pieredzējušiem, šis viss liek dūšai samesties šķērmi.

Vairāk nekā pusotrā stundā mums izdodas iztīrīt visas strutas, bet ar to jau viss nebeidzas. Runčukam būs nepieciešama diezgan ilga ārstēšana, jo šis auss iekaisums ir reti nejauks... Problēmas ir arī ar vēdera izeju, te nu atkal nepieciešams pilns ārstēšanas komplekts - sistēmas, vitamīni, antibiotikas, regulāra austiņas tīrīšana, labās baktērijas, lai savestu kārtībā punci, ārstnieciskie konservi, lai normalizētu vēdera darbību... Tam visam nepieciešami lieli līdzekļi.

Var jau diskutēt, kāpēc uzņēmām kaķi, ja pašiem nav par ko ārstēt, bet vai būtu labāk viņu atstāt uz ielas un nolemt drošai nāvei, nevis lūgt cilvēku palīdzību?! Diezin vai... Viegli ir nopelt un nosodīt, bet, kad jāķeras vērsim pie ragiem, tad nav nemaz, kas to labprāt dara... Nepaliksim vienaldzīgi un atbalstīsim runčuku, cik nu katrs var. Šoreiz mēs esam izsmelti sausi, tāpēc katrs ziedotais santīms būs zelta vērtē, jo ar katru dienu klīnikas rēķins aug...

Atvērsim savas sirdis un palīdzēsim kādam kļūt veselam un laimīgam...

Ticībā un cerībā runčuks un DzAB «Ķepu-ķepā» meitenes

DzAB «Ķepu-ķepā» vai
DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA ĶEPU-ĶEPĀ
Reģistrācijas numurs 40008176673
Ziedojumu konts: LV37HABA0551030617983
BIC/swift kods: HABALV22
* Dzegužkalna runčukam



Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu