Solārijā jāsauļojas ziemā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.aquapalace.cz

Lai nodrošinātu, ka cilvēks saņem sabalansētu D vitamīna līmeni, sauļoties solārijā vajadzētu galvenokārt ziemā.

Šādu ieteikumu sniedza pētījumu grupa, ko vadīja profesors Johans Moans no Oslo universitātes, pamatojoties uz pētījumu, kas publicēts žurnālā speciālistiem «Fotoķīmija un Fotobioloģija». «Ziemas mēnešos D vitamīna līmenis būtiski krītas, jo saules gaisma satur par maz ultravioletās gaismas, lai stimulētu D vitamīna ražošanu cilvēka ādā. Apmeklējot solāriju šajā periodā, iespējams izvairīties no šā pārtraukuma un D vitamīna līmeni var noturēt sabalansētā līmenī,» uzskata profesors.

«Tādējādi solārijs ne tikai piedāvā kontrolētu sauļošanās veidu, tā lietošana var arī novērst D vitamīna trūkumu,» profesora teiktajam piebilst Kristīna Lorenca, Eiropas Sauļošanās asociācijas vadītāja. «Ar individuālu sauļošanās programmu solārijā to var attīstīt, ņemot vērā lietotāja ādas tipu, solārija tipu un sauļošanās seansa laiku, lai āda tiktu pasargāta no apdegumiem — no kā jāizvairās, sauļojoties gan solārijā, gan saulē.»

D vitamīnam saskaņā ar pasaules medicīnisko pētījumu pierādījumiem ir pozitīva ietekme uz šūnu, kaulu un orgānu veselību, un tas palīdz cīnīties pret autoimūnām un ādas slimībām. D vitamīnu stimulē UV starojums, veidojot līdz 90% no ādas.

Eiropas Sauļošanās asociācija ir Eiropas galvenā sauļošanās industrijas organizācija un pārstāv 28 nacionālās asociācijas un firmas no 15 Eiropas Savienības dalībvalstīm, Norvēģijas, Šveices, Krievijas un ASV. Tā atrodas Beļģijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu