Zatlers uz ralliju spējis aizbraukt par baltu velti?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja ticēt Valsts prezidenta kancelejai, šajos grūtajos laikos Valdis Zatlers atradis tik veiksmīgas un efektīvas ietaupīšanas metodes, ka uz dažādiem savai sirdij tīkamiem pasākumiem ar visām valsts automašīnām, bākugunīm un eskortu spēj aizbraukt par... baltu velti.

Pēc tam, kad medijos parādījās ziņas par Valsts prezidenta V. Zatlera atrašanos rallija «Kurzeme 2009» skatītāju rindās, «Baltic Screen» oficiāli pajautāja prezidenta kancelejai, kādu kopējo summu no kancelejas līdzekļiem izmaksāja šis apmeklējums, no kā sastāv šī kopsumma un kāds bija šī apmeklējuma iemesls un rezultāti.

Taču kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs sniedza daudzus, iespējams, pārsteidzošu atbildi: papildus tam, ka «Valsts prezidenta piedalīšanās pasākumā bija nepieciešama, lietderīga un rezultatīva», jo šādā veidā V. Zatlers «izrādīja atbalstu autosporta attīstībai Latvijā», šis apmeklējums kancelejai neesot izmaksājis ne santīma.

Vai tas nozīmē, ka Valsts prezidents būtu kādu no saviem un savu ģimenes locekļu izklaides braucieniem sācis apmaksāt no paša kabatas? Nē, tomēr ne – E. Rinkēvičs oficiālajā atbildē noklusējis to, ka V. Zatlera un ģimenes locekļu transports un apsardze joprojām tiek nodrošināti un attiecīgi apmaksāti nevis no Valsts prezidenta kancelejas, bet gan no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) budžeta.

Kā izriet no NBS komandiera Jura Maklakova oficiālā skaidrojuma, arī rallija apmeklējuma izmaksas segtas no NBS budžeta, taču precīzi tās nevarot tikt nosauktas, jo «normatīvajos aktos šāda veida izdevumu atsevišķa uzskaite nav paredzēta» un «nav atzītas un apstiprinātas metodikas, pēc kuras precīzi un objektīvi pamatoti varētu aprēķināt izdevumus».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu