Nākamgad varam gaidīt zemākus sarunu tarifus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Latvijā lielākajiem telekomunikāciju uzņēmumiem — «Lattelecom», «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Tele 2» — noteikti zemāki griesti starpsavienojumu tarifos.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir apstiprinājusi, ka no nākamā gada 1. aprīļa savienojuma pabeigšanas tarifs «Lattelecom» nedrīkst pārsniegt 0,75 santīmus par savienojumu un 0,68 santīmus par sarunas minūti (pašlaik attiecīgi 0,88 un 0,8 santīmi), bet LMT un «Tele 2» savienojuma pabeigšanas tarifi nedrīkst pārsniegt 4,7 santīmus minūtē esošo 6,2 santīmu vietā, otrdien ziņo laikraksts «Dienas Bizness».

Tarifi varētu samazināties par SPRK noteikto tarifu griestu samazinājumu 15–25% apmērā, prognozē Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis.

«Starpsavienojumu tarifi veido būtisku izmaksu sastāvdaļu, kas tieši ietekmē pakalpojumu gala cenu,» laikrakstam skaidroja LMT prezidents Juris Binde, uzsverot, ka LMT jau ilgstoši atbalstījis starpsavienojumu tarifu samazināšanu.

«Lai gan lēmums paredz samazināt «Lattelecom» starpsavienojumu tarifus, mēs to vērtējam pozitīvi, jo vienlaikus paredzēta arī mobilo operatoru starpsavienojumu tarifu griestu noteikšana,» norāda «Lattelecom» Regulēšanas lietu nodaļas direktors Aivars Kreilis, vienlaikus paužot sarūgtinājumu, ka SPRK lēmuma stāšanos spēkā pārcēlis trīs mēnešus vēlāk, nekā sākumā plānots, un pašlaik Regulators izvairās no diskusijām par līdzīgu saistību noteikšanu citiem fiksēto tīklu operatoriem, kas būtu izdarāms, atkārtoti veicot atbilstošo tirgus analīzi.

«Pieņemtā lēmuma rezultātā tarifi gala lietotājiem varētu samazināties, bet tikai sarunām uz mobilajiem tīkliem, jo citiem fiksēto tīklu operatoriem šādas saistības uzlikt pašlaik nav paredzēts,» skaidro Kreilis.

Nākamā tarifu pazemināšana notiks nākamā gada 1. augustā un 2011. gada 1. janvārī un turpināsies reizi pusgadā līdz 2012. gada 1. janvārim, kopumā veidojot 15% gadā fiksētajā tīklā un 25% gadā mobilajos tīklos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu