«Teātra observatorija» aicina nobaudīt «Absintu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats

Gaļinas Poļiščukas «Teātra observatorijā» nebijušas pārmaiņas — šoruden izrādes iestudē viesrežisori. Pirmā pirmizrāde paredzēta jau 14. novembrī. Izrāde «Absints», kuras režisors ir jaunais un talantīgais Juris Jonelis, tiek iestudēta pēc poļu mūsdienu dramaturģes Magdas Fertačas lugas «Absints» motīviem.

«Absints» ir mūsdienu luga, kuras sižeta pamatā ir jaunas sievietes izvēle izdarīt pašnāvību. Kādas ir bijušas šīs sievietes attiecības ar līdzcilvēkiem, sabiedrības normām, fantāziju,  mīlestību, narkotikām, bērniem un nāvi  — to visu skatītājs varēs atklāt izrādes laikā. Izrādes pamatideja ir ļaut vaļu iztēlei, tādēļ arī notikumi risinās uz realitātes un fantastikas robežas, dažreiz to pārkāpjot, nedaudz pakavējoties vienā vai otrā pusē.

Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Uģis Bērziņš, ar kuru «Teātra observatorijai» jau izveidojusies sadarbība, iestudējot izrādi «Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās» un «Lidojums». Lomās «Teātra observatorijas» aktieri: Karīna Tatarinova, Rihards Lepers un Maksims Šahovičs, Mātes lomā dublēsies pieredzējušās un apburošās Dailes teātra aktrises — Indra Briķe un Marīna Janaus, pirmo reizi «Teātra observatorijā» varēs redzēt arī aktieri Artūru Putniņu.

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu