Meteorīta paliekas varētu arī neatrast

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Iespējams, varētu arī neatrast [s:28377] paliekas, portālam «Apollo» sacīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Zemes dzīļu daļas vadītājs Uldis Nulle. «Protams, varēs redzēt to, ko meteorīts pēc ietriekšanās zemē ir atstājis aiz sevis.»

Pēc pētnieka teiktā, nokritušais objekts, visticamāk, ir meteorīts. «Pilnīgi noteikti tas ir dabīgas izcelsmes kosmisks objekts,» sacīja Nulle un piebilda, ka gadījumā, ja tas būtu mākslīgas izcelsmes, piemēram, kāda pavadoņa vai lidmašīnas atlūza, noteikti būtu kādas pēdas, kas par to liecinātu, taču šajā gadījumā visi apstākļi liecina, ka objekts, kas ietriecies zemē, ir tieši meteorīts. «Tas izskatās pēc klasiska meteorīta krātera. Pēc tāda, par kuru raksta mācību grāmatās,» noteica Nulle.

Meteorīts gan esot pavisam neliels — aptuveni dūres lielumā, taču krāteri ap sevi izveidojis pamatīgu. Visa veidojuma, kas ietver sevī arī izmesto grunti, lielums esot aptuveni 14–15 metri. Precīzākus mērījumus Nulle solīja sniegt šīs dienas laikā, jo naktī precīzi to neesot bijis iespējams izmērīt.

Nokrīt meteorīts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu