Mazsalacas «meteorīts» esot «aculiecinieka» roku darbs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

[s:28381] ir ķīmisku savienojumu izdedži. Platā bedre izrakta cilvēku rokām, portālam «Apollo» sacīja Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ģeologs Dainis Ozols.

Viņš Mazsalacā ieradies šorīt plkst. 9.00 un konstatējis, ka bedre acīm redzami izrakta cilvēku rokām. Tajā, visticamāk, sadedzināts salpetris ar sēru.

Visaizdomīgākais šajā situācijā ir cilvēks, kurš filmējis aculiecinieka video, norāda Ozols. Pēc viņa domām, kāds vienkārši nolēmis pajokot, izrokot bedri, sadedzinot tajā dažādas vielas, uzfilmējot un izplatot šo video.

Ģeologs uzskata, ka pati bedre, iespējams, nav rakta tieši šim nolūkam, bet gan iepriekš, jo tas varētu prasīt pārāk lielu darbu.

Ozols tāpat «Apollo» norādīja, ka bedrē nav sprādziena pēdu. Arī valnis ap bedri esot pārāk vienmērīgs, lai pieņemtu meteorīta krišanas versiju.

Savukārt Valsts policijas pārstāve Ilze Ungure portālam «Apollo» sacīja, ka pagaidām policijā neesot pamata ierosināt lietu saistībā ar šo notikumu. Par to, vai «aculiecinieks» tiks sveikā cauri, varēs runāt vien tad, kad tiks veikta ģeoloģiskā ekspertīze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu