«Rammstein» jaunais albums — pašlaik pirktākais Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 19. oktobra Latvijā pieejams mūzikas izdevniecības «Universal Music» izdotais vācu grupas «Rammstein» jaunais albums «Liebe ist für alle da» («Mīlestība ir mums visiem»), kas jau kļuvis par nedēļas pirktāko albumu Latvijā.

Jaunais ieraksts ir «Rammstein» sestais studijas albums, kas tapis grupas 15 gadu ilgās karjeras laikā. Arī šo albumu producējis grupas ilggadējais sadarbības partneris Jākobs Hellners, un tas ierakstīts divu gadu laikā. Kopumā ierakstītas 40 dziesmas, no kurām albumā iekļautas 11.

«Sākumā neviens tā īsti negribēja jaunu albumu. Tad nāca posms, kad visi bija ļoti iedvesmoti, bet beigās mēs pat nebijām pārliecināti, vai albumu vispār pabeigsim. Tas bija īsts emocionāls piedzīvojums, kas no jauna mums lika atklāt, kas mums patiesībā patīk šajā grupā,» stāsta ģitārists Rihards Kruspe. «Mums bija no jauna jāiemācās sadzīvot vienam ar otru un tik galā ar iekšējām konfrontācijām,» atklāj ģitārists Pauls Landers.

«Albuma skanējumā būs arī daži jauni elementi — dažas jaunas bungu idejas, pāris dziesmu, kas varētu pretendēt uz mūsu «smagāko» ierakstu titulu, dziesma ar «šansona» elementiem, kā arī Tila dziesmu vārdi un spēja mainīt savu vokālu atbilstoši tēliem dziesmās,» stāsta bundzinieks Kristofs Šnaiders. Grupas vokālista Tila Lindemana rakstītie dziesmu vārdi ieņem īpašu vietu albumā. «Pat man, grupas dalībniekam, nereti kļūst baisi, dzirdot viņa dziesmu tekstus,» atklāj Pauls Landers.

Albuma vizuālo noformējumu veidojis spāņu fotogrāfs Euhenjo Rekuenko, kura darbi līdzinās gleznām. «Mēs vienmēr esam pielikuši īpašas pūles, lai «Rammstein» būtu kā vienots mākslas darbs — no albuma noformējuma līdz videoklipiem un koncertšoviem. Katra albuma cikls veidots vienotā stilā,» stāsta taustiņinstrumentālists Kristians Lorencs.

Albums pieejams arī «Deluxe» versijā, kurai pievienots bonusa CD ar piecām dziesmām, kas neiekļuva albuma pamatversijā.

Jaunajā Latvijas Mūzikas kanāla raidījumā «Ārzemju albumu tops», kas ēterā nonāk šodien, 26. oktobrī, un tiks rādīts katru vakaru plkst. 19.00, būs skatāma televīzijas kanālos aizliegtā «Rammstein» videoklipa «Pussy» cenzētā versija. Savukārt nākamajā raidījumā, kas būs redzams no 2. līdz 8. novembrim, tiks rādīts 19 minūšu garš ieskats «Rammstein» jaunā albuma un videoklipa «Pussy» tapšanas aizkulisēs.

www.ticketpro.lv

«Mūsu uzstādījums attiecībā uz jauno koncertturneju ir tāds, ka tai jāpārspēj mūsu iepriekšējā tūre. Dziesmu izvēle, kuras iekļuva mūsu albuma gala variantā, bija balstīta uz to, cik labi tās varēsim demonstrēt «dzīvajā». Un, protams, tas nebūs «Rammstein» šovs, ja kaut kas netiks «uzlaists gaisā»,» piebilst grupas taustiņinstrumentālists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu