LU speciālists: Mazsalacas «meteorīts», visticamāk, nav īsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ir vairākas pazīmes, kas liecina, ka [s:28390] ir cilvēka roku darbs, no notikuma vietas portālam «Apollo» paziņoja Latvijas Universitātes (LU) Astronomijas institūta speciālists un pētnieks Ilgonis Vilks.

Viņš sacīja, ka īsta meteorīta saduršanās ar zemi gadījumā visapkārt krāterim vajadzētu būt izmestiem māliem un dubļu pikučiem, taču patlaban krāteris ir gandrīz perfekta iedobe. Sprādziena rezultātā vajadzētu būt vienotai krātera struktūrai, sacīja Vilks. Taču pilnīgu pārliecību par to, vai tas ir viltus meteorīts, varēs iegūt tikai pēc ģeoloģiskās izpētes.

kāds gribējis pajokot

Mazsalacā nokritušā meteorīta vieta

Samērā nesen viltus trauksme bija sacelta ASV — tur kāda ģimene ziņoja, ka paštaisītā gaisa balonā paslēpies viņu sešus gadus vecais dēlēns un uzlidojis ar to gaisā izmēģinājuma laikā. Taču vēlāk izrādījās, ka puika nemaz gaisa balonā nav bijis un vecāki paši zinājuši: bērns atrodas mājās. Turklāt vecāki šo «negadījumu» plānojuši jau divas nedēļas. Viņiem par šo joku draud vai nu cietumsods, vai arī liela soda nauda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu