Pētnieki: «meteorīta akcija» bija nejauka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Universitātes Astronomijas institūta speciālists un pētnieks Ilgonis Vilks, ģeologs Dainis Ozols un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Zemes dzīļu daļas vadītājs Uldis Nulle ir vienisprātis — «Tele 2» sarīkotā viltus meteorīta akcija bija nejauka.

Vilks portālam «Apollo» sacīja, ka viņš ir vīlies, taču komentēt uzņēmuma izdarības pētnieks atteicās.

«Tā visiem bija laba mācība, ka nedrīkst uzticēties vizuālajam attēlam, viss jāvērtē koleģiāli,» norādīja Nulle un piebilda: «Katrā ziņā smuki tas noteikti nebija, jo tika iesaistīts daudz cilvēku resursu. Ja nu glābšanas dienestiem tobrīd būtu jāsniedz kādam palīdzība?» Zemes dzīļu pētnieks piebilda, ka, «no morāles viedokļa, tas nebija labs gājiens».

«Tas nebija jauki. Šajā gadījumā noteikti pārkāptas vispārpieņemtas ētikas normas. Varbūt citviet pasaulē kāds tā dara…» sacīja Ozols un piebilda, ka «tas nebija «eiropeiski»». Viņš uzskata, ka šādu reklāmas kampaņu, visticamāk, izveidojis «gados jauns cilvēks, kuram ir cita vērtību izpratne».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu