Bērnu slimnīca: slimnīcas iepirkumi ir likumīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Komentējot [s:28744], slimnīca vien norāda, ka visi iepirkumi veikti likumiskā kārtībā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja BKUS pārstāve Romēna Namniece, precizējošu informāciju par veikto pārbaudi var sniegt KNAB, bet pati slimnīca no sīkākiem komentāriem atturas.

Arī Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders aģentūrai LETA apstiprināja, ka ministrija ir informēta par KNAB pārbaudi bērnu slimnīcā, taču «šobrīd nekādu plašāku komentāru nebūs».

Kad būs pieejams KNAB lēmums pēc veiktās pārbaudes, tad arī sekos ministrijas komentārs.

Jau ziņots, ka KNAB vakar veicis kratīšanu BKUS.

Pēc kratīšanas uz KNAB paskaidrojumu sniegšanai nogādātas BKUS amatpersonas, kas atbild par saimniecisko darbību.

Pēc neoficiālām ziņām, kratīšana saistīta ar iepirkšanas procedūrām BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvniecībai.

Pēc publiski pieejamās informācijas, BKUS slēgusi līgumu ar konkursa uzvarētāju SIA «Pamats» par daudzfunkcionālā korpusa būves pirmo kārtu par 37 855 latiem, kā arī uzņemšanas nodaļas renovācijas darbiem par 203 936 latiem. Papildu darbu veikšanu pie daudzfunkcionālā korpusa II, III, IV kārtu būvdarbiem par 131 345 latiem BKUS slēgusi ar uzņēmumu «PPF Būve», kas ir cieši saistīts ar SIA «Pamats».

BKUS valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Mozgis, bet valdes locekļi — Arnis Kramzaks un Egils Lavendelis. Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs bija Kramzaks. Komisijā kā loceklis bija arī BKUS saimnieciskais direktors Aivars Lisenko.

Jau ziņots, ka KNAB attiecībā uz atsevišķu veselības aprūpes iestāžu veiktajiem iepirkumiem un iespējamām ar iepirkumiem saistītām nelikumībām ierosinājis kriminālprocesu. To atzina KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pēc tikšanās ar veselības ministri Baibu Rozentāli. Acīmredzot KNAB aktivitātes BKUS saistītas ar minēto kriminālprocesu. Pagaidām nav ziņu, vai kāds no BKUS saimnieciskajiem vadītājiem ticis aizturēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu