Politologs: runas par progresīvo nodokli ir manipulācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Politologs Filips Rajevskis uzskata: premjerministra [s:28764], ir tikai manipulācija ar iedzīvotājiem.

Viņam ir aizdomas, ka šis paziņojums izplatīts, lai kaut ko paslēptu zem šā nodokļa, lai iedzīvotāji aizmirstu par iepriekšējiem citiem negatīvajiem paziņojumiem, par citu nodokļu celšanu.

«Šķiet ļoti īpatnēji, ka pēkšņi tiek runāts par šo nodokli, ka pēkšņi viens nodoklis tiek izrauts no konteksta un pēkšņi ap to sākas riņķa dancis. Vai tas nav atkal kaut kāds mēģinājums kaut ko paslēpt zem šā nodokļa? Jo sākās jau negatīvisma vilnis par tām mašīnām, tad izvilka nākamo, kaut ko sliktāku,» sarunā ar portālu «Apollo» sacīja politologs.

Viņaprāt, tas varētu būt Dombrovska PR gājiens, lai novērstu uzmanību no citiem nodokļiem, un, visticamāk, šādu nodokli neieviesīs. Turklāt neesot īsti skaidrs, no kurienes nācis šāds paziņojums, jo starptautiskie aizdevēji visu laiku līdz šim brīdim Latvijas valdībai tikai noteikuši pamata skaitļus.

«Pēc tam noņems to jautājumu no dienas kārtības. Progresīvais nebūs — priecājieties. Bet pārējais — nodoklis par automašīnām, tabakai būs, tā nu sanāca. Mēs iztaisījām tā, ka nav progresīvais nodoklis,» spriež Rajevskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu