Mozgis domās, vai pieņemt Triju Zvaigžņu ordeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starp valsts augstāko apbalvojumu saņēmējiem nākamnedēļ jābūt arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājam Dzintaram Mozgim, vēsta «Latvijas Avīze».

Taču viņš trešdien sarunā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru lems, vai pieņemt viņam paredzēto ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Savu lēmumu Mozgis sola paziņot sabiedrībai.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja kolēģe, Ordeņu kapitula locekle, Rīgas Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras vadītāja profesore Dace Gardovska atzīst, ka situācija nav no patīkamākajām. «Dzintaru Mozgi pazīstu jau ilgus gadus, viņš ir bijis mans students. Man nav pamata domāt, ka pa šiem gadiem viņa attieksme pret pacientiem un slimnīcu būtu mainījusies. Slimnīca ir visa viņa dzīve. Dzintars Mozgis ir pelnījis ordeni par to, ko darījis medicīnā un pētniecībā. Viņš ir komponējis dziesmas, arī bērniem, un sarakstījis grāmatas par medicīnas vēsturi un sabiedrības veselības jautājumiem, daudz darījis un centies, lai slimnīca attīstītos. Pēdējo dienu notikumi diemžēl skar ne tikai slimnīcas vadību, bet arī ārstus un māsiņas, lai gan neviens no viņiem ar būvniecības lietām nav saistīts,» stāsta Gardovska.

Par ordeņa piešķiršanu Mozgim lemts saistībā ar bērnu slimnīcas 110 gadu jubileju.

Jau vēstīts, ka Dzintara Mozga vadītās slimnīcas divas amatpersonas tur aizdomās pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem — dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu