Lāčplēša dienai veltītie pasākumi Valkas novadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar svecīšu un ziedu nolikšanu Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru atdusas vietā — Cimzes un Meža kapos — Valkā trešdien, 11. novembrī, plkst. 11.00 sākās Lāčplēša dienai veltītie pasākumi.

Interesenti plkst. 10.55 pulcējās pie Cimzes kapiem, Sēru ielas stāvlaukumā. Plkst. 12.30 paredzēts piemiņas brīdis ģenerāļa Pētera Radziņa dzimto māju vietā, pie piemiņas akmens Valkas pagasta «Jaunvīndedzēs». Turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, plkst. 15.00 Vijciema kapos tiks atklāta piemiņas plāksne Lāčplēša Kara ordeņa kavalierim Aleksandram Zvirbulim.

No plkst. 16.30 līdz 17.30 Valkas un Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Valkā, Rīgas ielā 9) būs svētbrīdis un piemiņas dievkalpojums. Piedalīsies Strenču orķestris (vadītājs Jānis Silakalns) un Strenču mūzikas skolas jaunie izpildītāji.

Ap plkst. 17.30 sāksies lāpu gājiens uz Latvijas atbrīvošanas cīņās kritušo Ziemeļvidzemes karavīru Brāļu kapiem Valkā. Gājienā ar ziediem, lāpām un svecēm rokās aicināti piedalīties zemessargi, jaunsargi un ikviens iedzīvotājs, kurš vēlas godināt par Latvijas brīvību kritušos. Lāpu gājiena maršruts: Raiņa iela–Beverīnas iela–Varoņu iela. Pulcēšanās gājienam pie baznīcas Raiņa ielā. Lāčplēša dienas pasākumi noslēgsies plkst. 18.00 Brāļu kapos ar atceres brīdi kritušajiem karavīriem. 

Lāčplēša dienai veltītie pasākumi notiek sadarbībā ar Jaunsardzes centru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu