Palīdzēsim glābt runčuka ķepiņu un dzīvību (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Šodien saņemam zvanu no mūsu ziedotājiem, viņu darbavietā ir mincis ar slimu pakaļkāju - divas reizes saukti ķērāji, neveiksmīgi. Mincis ir par gudru un būrī pats nelien. «Ķepu-ķepā» sazvanāmies un dodamies pēc minča - aizbraucam un redzam daudz pārtikas bļodiņu, ar dzīvi apmierinātu mazminku, kas bija ķērāju guvums un tagad ofisa talismans. Satiekam vēl vienu kaķuku, kam nepieciešama ārstēšana, to diemžēl noķert neizdodas. Izrunājam darbības plānu un braucam tālāk.

18.30 minci ir izdevies iedabūt ofisa telpās - runčuks sēž stūrī un žēli ņaud. Paceļot minku aiz čupra, lai ieliktu konteinerā, paveras baiss skats – viena pakaļējā kāja ir bez pēdas, līdz locītavai jēla, apstrutojusi un piepampusi - sirds sažņaudzas, iedomājos runčuku ārā aukstumā ar vaļēju brūci, pastāvīgi sāpošu kāju. Liels paldies šiem cilvēkiem, ka nepalika vienaldzīgi, ka redzēja un juta līdzi mincim, ka nepadevās pēc pirmās ķeršanas neveiksmēm, bet turpināja meklēt risinājumu un to atrada. Paldies par ceļa naudiņu - momentāni devāmies uz klīniku.

Pa ceļam uz klīniku spriedām, vai mincim nav sākusies gangrēna, ko darīt ar šādu stumbeni kājas vietā, pirmā doma galvā - vai nu amputācija, vai eitanāzija, atkarībā ko teiks ārsts. Saņemamies un dodamies iekšā klīnikā. Runčuks pacietīgi atļauj sevi apskatīt - kaut gan līdz tam cilvēkiem rokās doties nevēlējās.

Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Pēc vairākkārtējas brūces apmazgāšanas skats uz dzīvi sāk vērties pozitīvāks - ceram, ka izdosies kājiņu glābt. Mincim ir vairākas brūces uz galvas, kas pašas praktiski sadzijušas. Šobrīd runčuka veselības stāvoklis ir smags, bet stabils.

Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Cik precīzi izmaksās ārstēšana, šobrīd grūti prognozēt - bet maz tas nebūs, jo runčukam jābūt ārkārtīgi sanitārā vidē, vetārstu uzraudzībā, jālieto daudz dažādu medikamentu, lai mazinātu pampumu, noārdītu vecos rētaudus, sadziedētu sastrutojušās vietas un galu galā uzaudzētu atpakaļ ādu - varbūt tur apakšā vēl slēpjas normāla kāja, jo nagu vietas ir redzamas. Šī nebūs ne ātra, ne viegla cīņa, diemžēl arī ne lēta.

Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»

Zinu, šobrīd ir daudz SOS saucienu, bet es nespēju izlemt par liktenīgo poti, ja ir iespēja minci glābt. Lūdzu visus, kam ir iespēja atbalstīt runčuku, kaut vai pa latam - KOPĀ MĒS VARAM viņam palīdzēt. Kopā mēs varam viņu izglābt - zinu, tuvojas svētki un galvā skan Ziemassvētku dziesmiņas un actiņās mirdz prieks... Viņš nelūdz daudz, viņš lūdz iespēju dzīvot, iespēju kļūt veselam, iespēju normāli staigāt. Tikai mūsu rokās ir viņu glābt... Nenocietināsim sirdis pret citu nelaimēm, palīdzēsim, kā katrs varam, cits ar fizisku darbiņu, cits ar materiālo pusi. KOPĀ MUMS IZDOSIES VIŅU GLĀBT.

DzAB «Ķepu-ķepā» vai
DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA ĶEPU-ĶEPĀ
Reģistrācijas numurs 40008176673
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
BIC/swift kods: HABALV22
*Rufam

Ticībā un cerībā DzAB «Ķepu-Ķepā» meitenes un runčuks

Foto: DzAB «Ķepu-ķepā»
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu