Ieķīlāta Jūlija Krūmiņa lepnā villa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Arī Latvijas bagātāko cilvēku pirmā simtnieka pārstāvjiem krīze neiet secen, to lieku reizi apliecina miljonārs Jūlijs Krūmiņš, kura lepnajam Baltezera īpašumam «Senču sils» uzlikta hipotēka par labu apdrošināšanas sabiedrībai «Balva».

Saskaņā ar zemesgrāmatu informāciju 6,93 miljonu latu hipotēka īpašumam uzlikta saistībā ar pagājušā gada janvāra līgumu par vispārējā galvojuma sniegšanu un vairākiem citiem līgumiem, turklāt kā samaksas termiņš bijis noteikts šā gada 5. jūnijs.

Līdz ar to ieķīlāts ir ne tikai gandrīz piecus hektārus lielais zemesgabals, bet arī uz tā esošās būves — trīs dzīvojamās mājas, viesu māja, garāža, atpūtas māja, saimniecības ēka, garāža, sarga māja un tenisa korts.

Pats miljonārs sākotnēji apgalvoja, ka šādas ziņas vispār esot kļūdainas, taču pēcāk atzina: jā, hipotēka tiešām esot, taču tas neesot nekāds kredīts: «Tas ir galvojums. Mēs pārkraujam kravas par vairāk nekā 100 miljoniem, un apdrošinātājs pieprasīja galvojumu gadījumā, ja mēs ievedam kontrabandu vai ieročus, un tad es par tiem zaudējumiem galvoju ar savu īpašumu. Es pat biju aizmirsis, ka tur tāds galvojums ir, jo man nekādi procenti nav jāmaksā.»

Jaunākās zemesgrāmatas ziņas rāda, ka uz konkrēto īpašumu nule iesniegts jauns lūgums par ķīlas dzēšanu, taču attiecīgs ieraksts zemesgrāmatā vēl nav parādījies.

«Apollo» šā gada jūnijā jau vēstīja, ka Jūlijs Krūmiņš aizbēris peldbaseinu, pārvēršot to milzīgā dobē, jo tie esot lieki izdevumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu