Rozentāle arī pēc sarunas ar KNAB nedomā atbrīvot Mozgi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) arī pēc sarunas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Normundu Vilnīti neredz iemeslu atcelt no amata Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētāju Dzintaru Mozgi.

Ministre žurnālistiem sacīja, ka šajā sarunā viņa nav uzzinājusi neko tādu, kas liktu izšķirties par Mozga atlaišanu. Rozentāle arī piebilda, ka plāno tikties ar viņu personīgi, lai pārrunātu notikušo.

Ministre uzsvēra, ka dienu pēc KNAB sniegtās informācijas par sākto kriminālprocesu saistībā ar būvdarbu iepirkumiem BKUS Veselības ministrija sasauca slimnīcas ārkārtas sapulci, kurā nolemts atlaist no darba slimnīcas valdes locekli Arni Kramzaku un slimnīcas saimniecības direktoru Aivaru Lisenko.

«Viss ir izpildīts,» viņa sacīja, norādot uz uzdevumiem premjera izdotajā rezolūcijā par nepieciešamību atlaist BKUS valdi.

«Izlasot KNAB konstatētos faktus, sapratu, ka varbūt ir vēl kādi citi fakti, kas ir Ministru prezidenta rīcībā, bet nav manā rīcībā. Vilnītis man teica, ka citu faktu šeit nav,» piebilda Rozentāle.

Savukārt, runājot par Mozga atbildību saistībā ar notikušo, pēc viņas domām, vajadzīgi fakti, kas pierādītu viņa līdzatbildību notikušajos pārkāpumos BKUS iepirkumos. Mozgim arī esot liels atbalsts slimnīcas personāla vidū, kuri lūguši saglabāt viņu valdes priekšsēdētāja amatā.

«Ja pierādīsies, ka kontrole nav bijusi pietiekama, tad, protams, mums būtu jāspriež, ka viņš tādus projektus nevar vadīt. Mums nav kontroles atzinuma. Esmu pret linča tiesu, pret pārsteidzīgi pieņemtiem lēmumiem. Mozga kungam bērnu slimnīca ir visa viņa dzīve,» klāstīja Rozentāle.

Veselības ministrija paralēli sākusi dienesta pārbaudi par slimnīcā 2009. gadā veiktajiem iepirkumiem un atkārtotu pārbaudi par 2008. gadā slimnīcā veiktajiem iepirkumiem, pauda ministre.

Savukārt KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pavēstīja, ka jaunas informācijas saistībā ar aizdomās turamajiem sāktajā kriminālprocesā pašlaik nav, KNAB turpina izmeklēšanu šajā lietā, un citu slimnīcas amatpersonu iespējamo atbildību sāktajā dienesta pārbaudē izvērtē Veselības ministrija.

Vilnītis arī neminēja, vai šajā lietā varētu sekot vēl kādas aizturēšanas, kā arī viņš nevēlējās izpaust informāciju, tieši kur kriminālprocesa ietvaros atsavināta skaidrā nauda — vairāk nekā 700 000 latu.

Viņš arī uzsvēra, ka ar visdziļāko cieņu izturas pret BKUS ārstiem un personālu, viņam bijusi personīga pieredze, un radies iespaids, ka slimnīcas ārsti pret savu darbu izturas ar vislielāko rūpību. Savukārt par saimnieciskajos jautājumos veiktajām pretlikumīgajām darbībām vainīgajām personām jāsaņem pelnītais sods.

Jau vēstīts, ka KNAB 22. oktobrī sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2007. līdz 2009. gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām.

KNAB iepriekš informēja, ka kriminālprocesa ietvaros aizturētas piecas personas — divas par iepirkumiem atbildīgās slimnīcas amatpersonas un trīs privātpersonas.

Tiesa piemērojusi apcietinājumu divām lietā iesaistītajām slimnīcas amatpersonām — slimnīcas saimniecības direktoram Aivaram Lisenko un slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam. Apcietinājums noteikts arī divām privātpersonām — «Projektu vadības un attīstības biroja» valdes loceklim Raitim Mūrniekam un SIA «Pamats» valdes loceklim Aleksandram Kreiceram. Piektā aizturētā persona bija Kramzaka sieva, taču viņu KNAB apcietināt nelūdza.

KNAB veikto kratīšanu laikā atrasti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru patiesā izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

Aizturētie tiek turēti aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu