Premjers lūdz Rozentāli piedalīties Domburšovā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) nosūtījis rezolūciju veselības ministrei Baibai Rozentālei ar lūgumu piedalīties Latvijas Televīzijas raidījumā «Kas notiek Latvijā?», ja viņa saņēmusi uzaicinājumu.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne portālam «Apollo» stāstīja, ka raidījuma vadītājs Jānis Domburs nosūtījis vēstuli premjeram, kurā izklāstījis, kāpēc ministrei būtu jāpiedalās raidījumā.

Līdz ar to valdības vadītājs nosūtījis lūgumu veselības ministrei raidījumā piedalīties. Premjeram ir tiesības lūgt savus ministrus piedalīties pasākumos vai raidījumos, skaidroja Krapāne.

Trešdienas raidījumā Baibu Rozentāli pārstāvēja Veselības ministrijas valsts sekretārs Armands Ploriņš un viņa vietnieks Juris Bundulis.

Vēstulē premjeram, Domburs norāda, ka ir spiests lūgt premjera iejaukšanos, lai sabiedrības vārdā veicinātu labas pārvaldības un atklātības principu ievērošanu raidījumā «Kas notiek Latvijā?».

Kamēr dažādas amatpersonas, politiķi un sabiedriskie aktīvisti ir aktīvi pauduši viedokli par korupcijas skandālu Bērnu slimnīcā, veselības ministre ārzemju brauciena dēļ šajā procesā nav aktīvi piedalījusies.

Domburs uzsver, ka ir daudzkārt respektējis politiķu un amatpersonu neierašanos uz raidījumu dažādu iemeslu dēļ, kad tie ir samērīgi ar medija tiesībām un pienākumiem, tomēr ministres atteikums šoreiz esot bijis vāji pamatots un nav adekvāts tai publiskajai atbildībai, kāda gulstas uz ministri saistībā ar Bērnu slimnīcas lietu.

Rozentāle žurnālistiem paudusi pārsteigumu par šādu rezolūciju, vēsta aģentūra BNS. Viņa norādīja, ka šāda rezolūcija neatbilstot Ministru kabineta Kārtības rullim un esot uzskatāma par unikālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu