Partijas Šlesera aicinājumu gāzt valdību neuztver nopietni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Koalīcijas politiķi nesekos partijas [s:29071]. Partijas šo aicinājumu neuzskata par nopietnu un vērā ņemamu.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis portālam «Apollo» norādīja, ka šim notikumam tiek pievērsta nepelnīti liela uzmanība, jo tas ir vienas partijas kongress un partijas katrā kongresā nāk klajā ar kādiem paziņojumiem. «Šis paziņojums neko neizšķir valdības dzīvē,» sacīja Brigmanis, piebilstot, ka Šlesera aicinājums nav nopietni vērā ņemams.

Lai gan netiek izslēgts, ka Šlesers varētu kļūt par premjeru, Brigmanis viņam novēlēja veiksmi, tomēr uzsverot, ka Zaļo un zemnieku savienība nesekos Šlesera aicinājumam.

Arī Tautas partijas Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis uzskata, ka šis paziņojums nav nopietns un saistīts ar vēlēšanu kampaņas sākumu, lai partijas kongresam tiktu pievērsta lielāka uzmanība. «Tam nav politiskās loģikas. Nedomāju, ka Šlesers to bija nopietni domājis,» sacīja Krauklis.

Tautas partija šim aicinājumam noteikti nesekos, un diez vai to darīs arī kāda cita partija, pārliecināts ir deputāts. Lai gan izskanējis, ka Šlesers jauno valdību varētu veidot sadarbībā ar «Saskaņas centru» (SC), Krauklis ir runājis ar SC Saeimas deputātiem, kuri atzinuši, ka nav ieinteresēti darboties opozīcijā. «Paziņojums ir saistīts ar uzmanības pievēršanu sev,» noteica politiķis.

Savukārt apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats Šlesera paziņojumu uzskata par dīvainu, arī viņa politiskais spēks aicinājumam nesekos. Grīnblats šo nostāju skaidroja ar to, ka «tēvzemieši» ir valdības partneris un šai valdībai darbs jāturpina, jo tā savas iespējas vēl nav izsmēlusi.

Viņam šķiet dīvaini, ka Šlesers aicina valdību gāzt pēc budžeta pieņemšanas, jo tas vien, ka budžets ir pieņemts, liecina: valdība ir darboties spējīga. Turklāt pēc budžeta pieņemšanas valdību ir grūtāk gāzt nekā pirms. Tas, pēc Grīnblata domām, liecina par to, ka Šlesers nemaz īsti necer gāzt valdību.

«Tas vairāk izskatās pēc savas partijas biedru un atbalstītāju uzmundrināšanas,» sacīja Grīnblats, paužot pārliecību, ka diezin vai kāda partija pirms vēlēšanām šādā veidā stiprinās LPP/LC pirms vēlēšanām.

Arī «Jaunā laika» līdere Solvita Āboltiņa ir pārliecināta, ka Šlesera aicinājums ir tikai mēģinājums sev pievērst uzmanību un centieni panākt, lai šo paziņojumu visi skaidro. Viņasprāt, tas ir bezatbildīgs aicinājums; ja viņš to īstenos, tā arī būs bezatbildīga rīcība.

«Nav nekāds jaunums, ka Latvijā ir politiķi, kuri nedomā par politiku,» sacīja Āboltiņa. Viņa gan atgādināja, ka no opozīcijas paziņojumiem neviena valdība Latvijā vēl līdz šim nav kritusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu