Juris Šteinbergs nometis 17 kg

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris – Vipi.lv

«Es zinu, ka viss sākas galvā, arī vājēšana! Un ar galvu man viss ir kārtībā!» saka pazīstamā TV zvaigzne.

Tieši pirms pusgada Juris Šteinbergs nolēma mainīt savu dzīvesveidu un ēšanas paradumus, lai samazinātu svaru. Jura vēlme nomest lieko svaru ir veselības, nevis skaistuma dēļ. Tā ir palīdzība organismam. Pagājis pusgads, un zaudēti 17 kg. Ja kādam liekas, ka tas ir maz, salieciet kaudzītē 17 cukura paciņas…

No Jura staro dzīvesprieks un optimisms: «Es zinu, ka esmu liels, bet es biju vēl lielāks. Man bija grūti uzkāpt pa kāpnēm, likās, ka sirds izlēks pa muti, biju aizelsies un nosvīdis. Tagad pilnīgi noteikti varu teikt, ka organismam ir daudz vieglāk — es varu uzkāpt uz 7. stāvu neapstājoties, nejūtu elpas trūkumu, un pats labākais — es vairs tik traki nesvīstu!» stāsta Juris.

www.jokerklubs.lv

«Šobrīd sveru 131 kg, vēdera apkārtmērs man ir samazinājies par 11 cm. Es pats gribu svērt 100 kg. Man vēl liels, bet izdarāms darbs priekšā!» stāsta Juris.

Kas mainījies ikdienā?

www.jokerklubs.lv

Juris Porietis, «Joker kluba» treneris: «Uzskatu, ka viņam jātiecas sasniegt 110 kg svaru. To arī esmu uzstādījis par mērķi savā darbā ar Juri.»

Ja agrāk Juris nebūt nedomāja par to, kas ir vēlamie vai nevēlamie ēdieni un produkti, tad pašlaik viņš savā ēdienkartē cenšas neiekļaut nevēlamās lietas. Bet tajā pašā laikā ir palielinājis vēlamo produktu apjomu. Dietologs Dr. Andis Brēmanis savam pacientam neuzliek nekādus badošanās grožus, jo saprot, ka tādā gadījumā pēc svara zuduma lieko kilogramu atgriešanās ir neizbēgama. Labāk palēnām un pamazām. «Vēlos piebilst — nav «slikto» produktu, kā arī nav kategorisku aizliegumu. Juris neskaita kalorijas un nedzīvo badā! Badošanās vai mazkaloriju diētu laikā organismam nepietiek «būvmateriālu» normālai sevis uzturēšanai. Jurim ir vajadzīgs veselīgs rezultāts, nevis sevis mocīšana,» — tā Dr. Andis Brēmanis.

Juris Šteinbergs: «Šis nav tievēšanas šovs, bet gan palīdzība manam organismam! Ja kādam rodas jautājums, kālab par to esmu gatavs runāt publiski, atbilde skan: lai iedrošinātu arī citus, kuriem ir liels liekais svars, kustēties, uzdrošināties kaut nedaudz mainīt uztura paradumus un tādējādi sajusties par dažām cukura paciņām vieglākiem un noteikti veselākiem un enerģiskākiem. Zinu pēc sevis, ka lēmums darboties, lai kļūtu vieglāks, nerodas vienā dienā. Reizēm nerodas nemaz, tālab vajadzīgs kāds ārējs grūdiens, iedrošinājums un stimuls rīcībai.»

www.apollo.lv

http://www.vipi.lv/1/4/?id_news=34509

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu