Gerkens «aptīrīts», neraugoties uz dzelžainu drošības sistēmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Uzņēmēja Raimonda Gerkena māja 18. novembra naktī apzagta, apejot dzelžainu drošības sistēmu, piektdien ziņo laikraksts «Neatkarīgā».

Zagļu upuris telefonsarunā ar laikrakstu izklausījies diezgan sašļucis un notikušo komentēt nevēlējās, norādot, ka tā ir liela personīga sāpe. Vēl bēdīgāku situāciju dara fakts, ka aiznestās vērtslietas nebija apdrošinātas, apstiprina Gerkens.

«Gerkenam no mājas nozog naudu un dārglietas 400 000 latu vērtībā».

Laikraksts ceturtdien novēroja, ka teritorijā izvietotas video novērošanas kameras, turklāt Gerkena īpašumam ir arī sargi un suns. Redzamu laušanas pēdu vai izbradātu apstādījumu Langstiņu mājas apkaimē nav.

Gerkens naudu rakstāmgalda atvilktnēs neglabāja, kā pienākas, tā bija ieslēgta seifā. Šis fakts noziegumu padara vēl mīklaināku, jo kā gan iespējams, ka no rūpīgi apsargātas mājas iznes seifu, turklāt brīdī, kad saimnieki ir mājās.

Gerkena tuvs draugs deputāts Kārlis Leiškalns ir ne mazāk satriekts par pašu cietušo. «Man tas ir ļoti nepatīkami. Nesaprotu, kā zagļi pamanījās iznest seifu pa otrā stāva logu, turklāt pats Raimonds taču bija mājās! Droši vien, ka gāzi iepūta, nav jau pirmais gadījums. Kādam citam manam draugam pirms pāris gadiem arī iepūta gāzi un, kamēr viņš saldi sapņoja, no garāžas nozaga mersedesu,» stāsta deputāts. Arī Leiškalnam reiz no mājas aizdzīts velosipēds. Citā reizē mājā ienācis kāds bezpajumtnieks, kurš gribējis pasildīties. «Toreiz momentā uzliku apsardzes sistēmu, kaut arī nav jau man, ko zagt. Tik vien kā gredzentiņš, viens kaut cik dārgs pulkstenis un bildes. Bet tās jau nevar pārdot, kā noprotu, arī Raimondam gleznas nebija aiztiktas,» stāsta Leiškalns.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu