Nodeva par motociklu būs vismaz 15 latu, varbūt pat 100

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Valdība pirmdien skatījusi Satiksmes ministrijas sagatavotos grozījumus izmaiņām likumā «Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu». Izmaiņas paredz, ka līdzšinējo trīs latu vietā nodeva par motociklu varētu būt 15 latu.

Nodeva par motocikliem, tricikliem un kvadricikliem turpmāk plānota 15 latu apmērā, tomēr pirmdien valdībā izskanējis priekšlikums nodevu palielināt pat līdz 100 latiem.

LETA ziņo, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas vadītājs Andris Lukstiņš atklājis: precīzus tehniskos lēmumus valdība pieņems otrdien, tomēr esot skaidrs, ka vidēji maksājums pieaugs par 30%.

No priekšlikumiem, kas patlaban pieejami, nodeva par vieglo automašīnu būs, sākot no 20 latiem (līdz šim 12 latu), bet lielākā varētu būt 220 latu. Līdz šim lielākā nodevas maksa bija 78 lati. Nodeva tiktu aprēķināta no vieglā auto pilnas masas.

Satiksmes ministrija uzskata, ka jaunā kārtība veicinās mazās un vidējās klases vieglo automobiļu izmantošanu, kā arī veicinās tādu transportlīdzekļu norakstīšanu, kas netiek izmantoti.

Valsts nodevas likme netiek palielināta kravas automobiļiem un autobusiem.

Nodeva turpmāk būs jāmaksā katru gadu neatkarīgi no tā, vai transportlīdzeklim tiks veikta valsts tehniskā apskate.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu