Pie valdības protestē motociklisti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas priekšpusdienā pie Ministru kabineta ēkas pulcējušies vairāki motociklisti, kas protestē pret plānotās nodevas palielināšanu.

Motociklistus uzrauga vairāki policisti, ziņo Latvijas Radio.

Viens no motociklistiem Latvijas Radio sacīja: nav pieņemams, ka nodevu grib palielināt līdz 100 latiem. «Motociklu reāli izmantojam piecus mēnešus gadā, un tāda nodeva?»

Savukārt vēl kāds motobraucējs sacīja, ka tad jau vajadzētu ieviest nodevu par helikoptera izmantošanu. 

Nodeva par motociklu būs vismaz 15 latu, varbūt pat 100

Pie valdības ēkas ieejas uz gājēju ietves patlaban novietoti divdesmit motocikli, pie kuriem pulcējas apmēram 50 motociklu vadītāji ar ķiverēm rokās. Viņu vidū ir arī vairākas sievietes.

Šis pasākums pašvaldībā nav pieteikts, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Motociklisti uzvedas diezgan mierīgi, pulcējas bariņos un savā starpā sarunājas, dažbrīd skaļāk padarbina kādu no spēkratiem.

Motociklistus pie valdības ēkas sagaidīja viens pāris policistu, kas bija diezgan izbrīnīti par viņu ierašanos, tomēr vēlāk ieradās policijas papildspēki - kopā sešas automašīnas, no tām divi mikroautobusi. Ieradās arī Pašvaldības policijas pārstāvji, kuri piefiksēja pasākuma rīkotāju personas datus. Vēlāk kāds no Valsts policijas darbiniekiem gāja ar motociklistiem bārties par viņu uz ietves novietotajiem spēkratiem, uz ko motociklisti atbildēja, kaitinot policistu ar citātiem no ceļu satiksmes noteikumiem.

Viens no motociklistiem skaidroja, ka ar šo pasākumu vēloties paust savu viedokli par valdības iecerēm, jo plānotie 100 lati gadā kā transportlīdzekļa nodeva motociklam esot krietni par daudz. Kāds cits pasākuma dalībnieks uzsvēra, ka šī akcija pagaidām esot kluss mājiens, bet nākamreiz dalībnieku būšot desmit reizes vairāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu