Pie Latvijas krasta uz sēkļa uzskrien poļu tankkuģis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas rītā pie Akmeņraga uz sēkļa uzskrējis poļu tankkuģis «Romanka», informē Jūras spēku Krasta apsardzes dienests.

Informācija par kuģa uzskriešanu saņemta ap plkst. 5.30.

Lai novērstu iespējamās nevēlamās sekas, uz notikuma vietu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) norīkojis Krasta apsardzes kuģi KA-14 «Astra» un Jūras spēku kuģi A-90 «Varonis», iesaistīts arī Gaisa spēku helikopters LAF-104, un izsludināta trauksme sauszemes glābšanas vienībām no Ventspils un Rīgas.

Piesārņojums nav konstatēts, un pašlaik norit pārrunas ar velkoņu kompānijām par kuģa novilkšanu no sēkļa.

Izsludināta paaugstināta gatavība.

Pēcpusdienā pēc plkst. 14.00 no Ventspils ostas uz notikuma vietu devies velkonis, kura galvenais uzdevums būs novilkt tankkuģi no sēkļa. Velkonis pie tankkuģa varētu ierasties ap plkst. 18.00. Krastā arī atrodas speciālisti, ja nu gadījumā notiek naftas produktu noplūde.

Uz sēkļa uzskrējušā poļu tankkuģa «Romanka» novilkšana no sēkļa varētu sākties tikai pēc pulksten 20. Latvijas Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta virsnieks Roberts Lakučs aģentūrai BNS pastāstīja, ka velkonis jau tuvojas tankkuģim un drīzumā plānots sākt kuģa glābšanas operāciju. Savukārt Nacionālo bruņoto spēku mājaslapā vēstīts, ka kuģa vilkšana no sēkļa, neskatoties uz tumsu, varētu sākties ap pulksten 20.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu