Latvijas Banka trešo reizi samazina atalgojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts/LETA

Latvijas Banka (LB) jau trešo reizi samazinājusi atalgojumu darbiniekiem. Kopējais atalgojuma samazinājums ir tuvu 40%, liecina informācija LB mājaslapā.

Ievērojams atalgojuma samazinājums skar visus Latvijas Bankas darbiniekus, bet vairāk vadību — prezidentu, padomes un valdes locekļus. Visiem darbiniekiem atalgojums tika samazināts par 15% jau pagājušā gada beigās. LB vadības atalgojums tika samazināts arī gada vidū par papildu 10%. Šā gada 5. novembrī LB padome pieņēma lēmumu no 2010. gada 1. janvāra atalgojumu LB, ieskaitot vadībai, samazināt vēl par 15%.

LB administratīvie izdevumi un kapitālās izmaksas šajā gadā būs par aptuveni 20% mazākas nekā 2008. gadā, savukārt nākamā gada budžets tiek veidots vēl ar papildu 19% samazinājumu. LB izdevumi tiek segti no ienākumiem, ko tā gūst no savas darbības, un tā pastāvīgi izvērtē ikviena projekta mērķtiecību, izmaksas un cilvēkresursus, lai nodrošinātu lietderīgu resursu izlietojumu.

LB norāda, ka bankas budžeta plānošana nav saistīta ar valsts budžetu un LB nesaņem līdzekļus no valsts budžeta. Tieši otrādi — LB papildina valsts budžetu ar atskaitījumiem no savas peļņas, kas kopumā kopš tās darbības atjaunošanas pārsniedz 100 miljonus latu. Turklāt pēc likuma «Par Latvijas Banku» grozījumiem LB maksājumi par valsts kapitāla izmantošanu palielināti no 15 līdz 50%, tādējādi kopumā LB valsts budžetā ieskaita 65% peļņas — par 2009. gadu tie būs vairāk nekā 40 miljoni latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu