Kuģis «Romanka» novilkts no sēkļa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VAS Tēvijas sargs/LETA

Svētdien pēc plkst.13 sākta piektdien Ziemupē pie Akmeņraga uz sēkļa uzskrējušā poļu transporta kuģa «Romanka» glābšana, aģentūru LETA informēja Jūras spēku preses pārstāve Liene Ulbina. Ap pulksten 17 kuģis veiksmīgi no sēkļa novilkts.

Pašlaik notiek kuģa bojājumu pārbaude. Nepieciešamības gadījumā Jūras spēku kuģis «Astra» ir gatavs poļu kuģi «Romanka» pavadīt līdz Liepājas ostai.

Jau ziņots, ka arī vakar laika apstākļu dēļ glābšanas darbi bija apgrūtināti, taču tika veikti nepieciešamie sagatavošanās darbi, lai jebkurā brīdī varētu sākt glābšanas darbus.

Kā aģentūrai LETA vakar stāstīja velkoņu kompānijas SIA «PKL Flote» vadītājs Sergejs Odincovs, notiek sagatavošanās darbi, lai velkonis varētu pietuvoties uz sēkļa uzskrējušajam kuģim. «Velkonis ir aptuveni vienu kilometru no kuģa. Mēs esam sameklējuši tauvas viena kilometra garumā un mēģināsim sākt glābšanas darbus,» teica Odincovs.

Latvijas Jūras administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka Latvijas Jūras administrācijas speciālisti ir sazinājušies ar kuģa «Romanka» kapteini, lai noskaidrotu notikušā iemeslus, taču kapteinis neesot spējis loģiski pamatot, kāpēc notikusi novirzīšanās no kursa un kuģis uzskrējis sēklī. «Patlaban zināms, ka kuģis nav bojāts, kā rezultātā varētu tikt piesārņota jūra. Jāgaida, kad tas tiks novilkts no sēkļa. Ja bojājumi pēc tam netiks atklāti, tas turpinās ceļu uz savu galamērķi Tallinā, kur ostā tam tiks veikta apskate,» stāstīja Kočāne.

LETA jau ziņoja, ka piektdienas, 27.novembra rītā, ap plkst.5.30 uz sēkļa pie Akemņraga uzskrējis poļu transporta kuģis «Romanka».

Lai novērstu iespējamās nevēlamās sekas, uz notikuma vietu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs norīkoja Krasta apsardzes kuģi «Astra» un Jūras spēku kuģi «Varonis». Iesaistīts tika arī Gaisa spēku helikopters, kā arī izsludināta trauksme sauszemes glābšanas vienībām no Ventspils un Rīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu