Repšes rīkojums: «Aizej tur — nezin kur, atnes to — nezin ko!»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Baltic Screen»

Pašreizējais finanšu ministrs Einars Repše noteikti varēs pretendēt uz vietu Latvijas valsts pārvaldes vēsturē ar visu laiku «globālāko» rīkojumu.

Nule atklātībā nonākušā Einara Repšes šā gada aprīlī parakstītā rīkojumā nu jau atstādinātajam Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoram Dzintaram Jakānam dots faktiski visu ierēdņa darba dzīvi aptverošs uzdevums.

Trīs rindiņas garajā rīkojumā Jakānam uzdots nedēļas laikā «sniegt paskaidrojumus un sagatavot informāciju par pieņemtajiem un gaidāmajiem lēmumiem».

Šis arī ir viss rīkojuma teksts — pašreizējais galvenais valsts budžeta sastādītājs nav uzskatījis par nepieciešamu kaut īsumā ieskicēt, kādus tieši paskaidrojumus viņš vēlas saņemt un par kādiem tieši un cik ilgā laika posmā pieņemtiem (un gaidāmiem) lēmumiem vajadzīga informācija.

Turklāt interesanti, ka Finanšu ministrijas oficiālais skaidrojums ir — tāpat kā citi, arī šis esot Einara Repšes rīkojums ar konkrētiem mērķiem, kas izvirzīti mērķu sasniegšanai.

Sākotnēji jautājums, vai atbilst taisnībai ziņas, ka finanšu ministrs mēdz izdot rīkojumus, kuros minēta tikai nepieciešamība «sniegt paskaidrojumus» un «sagatavot informāciju par lēmumiem», bet nav norādīts, par ko sniedzami paskaidrojumi un par kādiem lēmumiem informācija nepieciešama, tika uzdots ministrijas Komunikācijas departamenta Preses nodaļas vadītājai Diānai Krampei.

Taču viņa jautājumu pāradresēja departamenta direktora vietniekam Aleksim Jarockim, kurš nodarbojoties ar tieši Repšes komunikāciju. Šis ministra runasvīrs pēc jautājuma precizēšanas tad arī sniedza īsu un izsmeļošu paskaidrojumu: «Finanšu ministrs uzdod rīkojumus vai rezolūcijas ar konkrētiem uzdevumiem, lai varētu sasniegt uzstādītus mērķus…»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu