Vairākumam Latvijas iedzīvotāju ir pozitīva attieksme pret homeopātiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: caseywest, CC licence

Pēc Latvijā pirmā homeopātijas centra (Centra homeopātiskās klīnikas) ierosinājuma tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs «SKDS» šogad veica pētījumu ar mērķi noskaidrot Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret homeopātiju.

Jaunākajā pētījumā šajā jomā noskaidrots, ka 75% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem ir pozitīva attieksme pret homeopātiju, tikai 3,5% attieksme ir negatīva, pārējiem — neitrāla.

Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs jeb 50% jau ir apmeklējuši ārstu homeopātu un/vai lietojuši homeopātiskus līdzekļus, un gandrīz visi no viņiem, proti, 92%, pieļauj iespēju, ka homeopātisko terapiju varētu lietot nākotnē.

Iedzīvotājiem, kuri līdz šim homeopātisko ārstēšanu nav lietojuši, vairākumā gadījumu attieksme pret to ir pozitīva (61%) vai neitrāla (24%). Turklāt 66% no viņiem pieļauj iespēju, ka homeopātijas terapiju varētu izmantot nākotnē.

Kopumā 80% iedzīvotāju pieļauj iespēju, ka nākotnē varētu izmantot homeopātijas pakalpojumus.

Iedzīvotāji visbiežāk izmantotu homeopātisko terapiju šādu slimību ārstēšanai: alerģijas, hroniskas slimības, ādas slimības, gremošanas traucējumi, elpošanas sistēmas saslimšanas, ginekoloģiskās saslimšanas, sirds un asinsvadu saslimšanas, hormonālās sistēmas traucējumi, saaukstēšanās, kā arī kustību un balsta aparāta saslimšanas.

www.centraklinika.lv.

Centra homeopātiskās klīnikas personālu veido augsti kvalificēti ārsti, kuri ieguvuši medicīnisko izglītību Latvijā un pasaulē. Klīnika piedāvā saviem pacientiem ārstu homeopātu, kā arī homeopāta pediatra jeb bērnu ārsta konsultācijas, slimību diagnostiku un ārstēšanu. Centra homeopātiskās klīnikas vadītāja ir Inguna Vecvagare — Latvijas Homeopātu asociācijas prezidente, starptautiskās ārstu homeopātu biedrības «Liga Medicorum Homeopathica Internationalis» biedre un Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes pasniedzēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu