Motociklistam par lēcienu Daugavā draud sods par sīko huligānismu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Policija izvērtēs pirmdienas rītā notikušo motociklistu protesta akciju, kuras laikā [s:29508]. Maksimālais sods, kuru pārgalvim iespējams piemērot, - par sīko huligānismu.

Valsts policijas preses nodaļas galvenais speciālists aģentūru BNS informēja, ka kārtībsargi ir saņēmuši internetā publicēto video ar neparastās akcijas atspoguļojumu un vērtēs, vai šī rīcība ir kāds pārkāpums un vai par to kāds būtu jāsoda.

Arī Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins aģentūrai BNS apstiprināja, ka pārgalvīgo akciju policija izvērtēs, taču diez vai tas esot nopietns pārkāpums. Maksimālais, ko šajā gadījumā varētu darīt no policijas puses, būtu administratīvās lietvedības sākšana par sīko huligānismu.

Par sīko huligānismu vainīgo var sodīt ar naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm.

Pirmdienas rītā internetā parādījās video, kurā redzams kreklā ar uzrakstu "Ūdens smeļas mutē" tērpies jaunietis, kurš ar motociklu metas pāri krastmalas margām un iebrauc Daugavas ūdeņos. Akciju vēro vairāki skatītāji, kuri pārgalvja izdarības pavada ar skaļām ovācijām un notiekošo iemūžina gan foto, gan video. Gan puisi, gan motociklu viņa līdzgaitnieki no Daugavas izvilka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu