«Mercedes-Benz» E klase saņem balvu par labāko virsbūvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

«Mercedes-Benz» E klase saņēmusi augstāko piecu zvaigžņu novērtējumu «Euro NCAP» drošības testos, informē SIA «Domenikss» Komunikāciju nodaļas vadītāja vietas izpildītāja Dace Krastiņa.  

«Mercedes-Benz» E klase ieguvusi uzvaru prestižajā automobiļu virsbūvju konkursā «EuroCarBody Award 2009» un atzīta par šā gada automobili ar vislabāko virsbūvi.

«EuroCarBody» ir pasaules lielākā automobiļu virsbūvju izvērtēšanas konference, kurā vairāk nekā 400 žūrijas locekļi, vērtējot deviņus jaunus auto modeļus, tieši «Mercedes-Benz» E klasi nominēja kā labāko. E klases virsbūve izrādījās pārāka par «Jaguar XJ», «Audi R8 Spyder» un BMW 5. sērijas GT. Savukārt Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmā  (Euro CAP») 2009. gada kombinētajos drošības testos «Mercedes-Benz» E klasei piešķirts augstākais piecu zvaigžņu novērtējums.

«Mēs esam ļoti priecīgi saņemt pasaulē nozīmīgākās automobiļu virsbūvju ekspertu konferences «EuroCarBody» apbalvojumu un augstākā ranga profesionāļu atzinību,» skaidro Jorgs Langners, kurš «Mercedes-Benz» automobiļu departamentā vada Virsbūvju ražošanas nodaļu. «Mēs esam veikuši pilnu ciklu. Pirms septiņiem gadiem, kad tika prezentēts iepriekšējais E klases modelis un pirmo reizi notika «EuroCarBody» balvu pasniegšanas konference, tieši «Mercedes-Benz» E klase tika atzīta par gada auto ar vislabāko virsbūvi.»

Šogad E klase saņēma augstāko novērtējumu divās kategorijās — «Klientu ieguvums» un «Inovatīvākais process ražošanā un produkta koncepcijā». Langners konkursa rezultātus komentē: «Rezultātus ne tik daudz ietekmēja pati inovācija, cik kopējā, saskaņotā koncepcija.»

Kategorijā «Klientu ieguvums» žūrija īpaši novērtēja E klases drošības koncepciju un komforta līmeni, kā arī izcilo aerodinamiku. Tieši šie kvalitatīvie rādītāji tiek analizēti, vērtējot automobiļa virsbūvi.

Aktīvais motora pārsegs ir tikai viens no daudzajiem elementiem, kas parāda to, cik rūpīgi E klases virsbūve tiek veidota un pielāgota dažādiem gadījumiem. Piemēram, pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, kas izmantotas virsbūves izstrādē, tiek samazināts gājēju ievainojumu gūšanas risks. Turklāt virsbūve aprīkota ar atgriežamo konstrukciju. Tādējādi, piemēram, pie nelielas sadursmes stāvlaukumā «Mercedes-Benz» īpašnieki var viegli atgriezt motora pārsegu tā sākotnējā pozīcijā, deaktivizējot sistēmu un turpinot ceļu.

«E klases ražošanas koncepts pilnībā apliecina mūsu uz klientu orientēto pieeju,» atzīst Štefans Tritšlers, «Mercedes-Benz» virsbūvju izstrādāšanas projektu vadītājs. «Garantējot augstāko kvalitāti, jau sākotnēji tika nodrošināti labi rezultāti un iespējas iegūt apbalvojumu nominācijā «Klienta ieguvums». To bija iespējams panākt ar mūsdienīgām metodēm gan ražošanas, gan kvalitātes nodrošināšanas procesā.»

Auto ražošanas procesā īpaša uzmanība tiek pievērsta ne tikai kvalitātes kontrolei, bet gan rūpīgi tiek uzraudzīts katrs mazākais solis un darbība, tostarp metināšanas process, izmantojot «RobScan» automatizētās tehnoloģijas. Izmantojot šo jauno tehnoloģiju, metināšanas darbus iespējams paveikt ne tikai lielā ātrumā, bet arī visaugstākajā kvalitātē. «Mercedes-Benz» E klases virsbūves izgatavošanai «RobScan» metināšana tiek izmantota durvju, sānu sienu un aizmugurējās daļas montāžai.

Savukārt Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmā  («Euro NCAP») 2009. gada kombinētajos drošības testos «Mercedes-Benz» E klasei piešķirts augstākais piecu zvaigžņu novērtējums, tādējādi tā pievienojusies drošu automobiļu sarakstam. «Euro NCAP» automobiļi tiek vērtēti pēc šādiem kritērijiem: pieaugušo pasažieru aizsardzība, bērnu aizsardzība, gājēju aizsardzība un drošības palīgsistēmas.

«Mercedes-Benz» E klasi iespējams iegādāties SIA «Domenikss» auto tirdzniecības centrā, Krasta ielā 34, Rīgā. Automobiļa cena ir, sākot no 38 640 eiro, ieskaitot PVN.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu