Dohertijs atvainojies par «Deutschland, Deutschland uber alles» dziedāšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Britu mūziķis Pīters Dohertijs atvainojies faniem un vāciešiem par «Deutschland, Deutschland uber alles» dziedāšanu mūzikas festivālā Minhenē, vēsta «[s:29559]».

Dohertija pārstāvis teicis, ka Pīters nav zinājis par dziesmas diskutablo raksturu. Dohertijs ļoti atvainojas par iespējamo aizvainojumu. Mūziķim pašam esot ebreju izcelsme, un viņš esot cīnījies pret rasismu un fašismu neskaitāmu organizāciju ietvaros.

Šis gan nav pirmais gadījums, kad Dohertijs izraisa diskusijas par nacistiskās Vācijas pieminēšanu savā daiļradē. Kādā mūziķa albumā ir dziesma «Arbeit Macht Frei» («Darbs dara brīvu»). Kā zināms, šis sauklis bija lasāms uz nacistu koncentrācijas nometņu vārtiem. 

Pēc «Hit the Road Jack» Dohertijs izpilda «Deutschland, Deutschland uber alles»:


Kā jau «Apollo» vēstīja, britu rokeris Pīts Dohertijs brīvdienās tika nodzīts no skatuves kādā mūzikas festivālā Minhenē, jo uzstāšanās laikā mūziķis sāka dziedāt himnu «Deutschland, Deutschland ueber alles».

Mūzikas festivāla «on3» apmeklētāji centās izsvilpt mūziķi, tomēr Dohertijs nav reaģējis uz neapmierinātās publikas izsaucieniem un turpinājis dziedāt, līdz viņu no skatuves aizveda festivāla organizatori, vēsta vietējā prese.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu