Tautas kalpi lems par savu algu samazināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāti līdz jaunajam gadam lems par izmaiņām Saeimas Kārtības rullī, kas paredzēs viņu algu samazinājumu, vēsta laikraksts «Diena».

Saeimas Kārtības ruļļa grozījumi jau esot sagatavoti un tiks virzīti izskatīšanai, lai tos vēl šogad pieņemtu galīgajā lasījumā, laikrakstam atzinusi Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP).

Ministru un pašvaldību deputātu algas regulē otrdien pieņemtais likums par valsts un pašvaldību institūciju un amatpersonu atlīdzības sistēmu. Savukārt tautas kalpu algas regulē Kārtības rullis. Tajā noteikts ne tikai mēnešalgas apmērs, bet arī piemaksa par darbu komisijās un dažādu kompensāciju apmērs.

Deputātu algas tiek aprēķinātas, Centrālās statistikas pārvaldes aprēķinātajam sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās algas apmēram piemērojot koeficientu 3,2. Ja sabiedriskā sektora algas valstī palielinās, aug arī deputātu atalgojums, bet, ja tas samazinās, jātiek samazinātai arī deputātu algai. Parasti pārrēķinātās algas deputātiem sāk izmaksāt ar kārtējā gada 1. aprīli.

Deputātu amatalgas apmērs patlaban ir 986 lati pirms nodokļu nomaksas, taču, kā liecina Saeimas mājaslapā internetā pieejamā informācija, piemaksas par darbu komisijās šā gada oktobrī atsevišķiem deputātiem pārsniegušas 500 latu. Turklāt deputāti saņem arī kompensācijas, kuru apmērs šā gada oktobrī bijis no 135 līdz pat 756 latiem.

Āboltiņa: Ščerbatiham maksā par to, ka tauta viņu ievēlējusi

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu