Rozentāle: par vakcināciju nav jālemj pseidoekspertiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc Briselē notikušās Eiropas Savienības nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju jautājumu ministru padomes sēdes dalībvalstis Eiropas Komisiju aicināja rīkoties, lai nodrošinātu vakcīnu pret pandēmisko gripu AH1N1 pieejamību brīvajā tirgū, portālam «Apollo» pavēstīja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvis Oskars Šneiders.

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) ir pārliecināta, ka vakcīnas pieeja brīvajā tirgū ļautu vakcinēties ikvienā Eiropas Savienības dalībvalstī arī tiem cilvēkiem, kuri neietilpst riska grupā, bet vēlas to darīt par saviem līdzekļiem. Valsts savukārt varētu lemt par pilnīgu vai daļēju vakcīnas kompensāciju savām noteiktajām riska grupām, piemēram, medicīnas darbiniekiem, līdzīgi kā tas pašlaik darbojas ar sezonālās gripas vakcīnu.

Rozentāle uzsver, ka Eiropas valstu viedoklis ir viennozīmīgs — par vakcināciju un tās efektivitāti jālemj profesionāļiem, pediatriem un infektologiem, nevis pseidoekspertiem un pseidoārstiem. Eksperti nešaubās, ka vakcinācija ir efektīvākais profilakses līdzeklis pret lipīgajām infekciju slimībām.

«Absolūti nepieļaujama ir veselības aprūpes sistēmas pārvēršana par politisko cīņu lauku. Mani pārsteidz situācija mūsu valstī, kad tik jūtīgā jomā kā bērnu veselība un dzīvība pretēji profesionāļu viedoklim tiek pausti diletantiski uzskati, cenšoties tos pasniegt par vienīgo patiesību,» sacīja ministre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu