«Ņevas ekspreša» pasažierus esot nogalinājuši neizturīgi krēsli

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Saskaņā ar tiesu medicīnas ekspertīzi, kas tika veikta 27. novembra terorakta bojā gājušajiem «Ņevas ekspreša» pasažieriem, atklājies, ka pasažierus nav nogalinājis sprādziens. Pie vainas bijuši krēsli, kuri pēc vilciena noskriešanas no sliedēm atdalījās no grīdas. To apstiprina vietējie iedzīvotāji, kuri pirmie sniedza palīdzību cietušajiem. Vilciens bija aprīkots ar ērtiem, taču nepraktiskiem vācu ražojuma alumīnija krēsliem. Identiski krēsli izturēja iepriekšējo «Ņevas ekspreša» avāriju, kurā bojā gājušo nebija, ziņo portāls [s:29655].

Ekspertīzē atklājies, ka gandrīz visi bojā gājušie ekspreša pasažieri sēdēja pēdējā vagonā. Pēdējais vagons atradies vistālāk no sprādziena epicentra un teorētiski šā vagona pasažieriem bija lielākas izredzes palikt dzīviem. Saskaņā ar instrukciju mašīnists pēc sprādziena sāka 190 km/h ātrā vilciena bremzēšanu. Rezultātā ekspreša astes daļa sasvērās.

Pirmie deviņi vagoni nebija bojāti. Beigu daļas vagoni sagāzās uz sāniem, taču pats pēdējais vagons atdalījās no ekspreša sastāva, pacēlās virs sliedēm, apgāza trīs elektrības stabus un lidojumā atsitās pret stāvu nogāzi, kas arī bija daudzo pasažieru nāves iemesls.

Kāds Novgorodas apgabala ciema iedzīvotājs, kurš uz katastrofas vietu atsteidzās viens no pirmajiem, informēja, ka vagons sākotnēji izskatījās tukšs. Tikai ieskatoties, pamanīja, ka «viss vagona sastāvs saslīdējis uz vienu vagona daļu, izveidojot krēslu, bagāžas un cilvēku kaudzi».

Tiesu medicīnas ekspertīzes biroja pārstāvis Aleksandrs Romanovs apstiprinājis, ka «pasažieru nāves iemesls bijušas mehāniskās traumas, iegūtas pēc stipras cilvēku saspiešanas starp cietiem priekšmetiem».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu