No gripas miruši jau četras reizes vairāk cilvēku nekā pērn

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Veicot salīdzinājumu ar citām slimībām un sezonālo gripu, dati rāda, ka pandēmiskās gripas saslimstības un mirstības rādītāji ir krietni augstāki. Pagājušajā gadā no gripas izraisītām komplikācijām mira trīs pacienti, bet šogad divu mēnešu laikā jau ir 12 upuri, informē Latvijas Infektoloģijas centrs.

Laika posmā līdz 4. decembrim laboratoriski apstiprināti 940 pandēmiskās gripas saslimšanas gadījumi, tomēr reāli saslimušo skaits varētu būt daudz lielāks, jo ne visi pacienti vēršas pie ārsta.

Latvijas Infektoloģijas centra direktora pienākumu izpildītājs profesors Jāzeps Keišs informē, ka būtiski ir laikus vērties pie ārsta. Diemžēl daudzi uzskata, ka saslimstības rādītāji nav augsti un iepriekšējos gados mirstība bijusi lielāka, tāpēc neuztver slimību kā būtisku apdraudējumu savai veselībai un pat dzīvībai. Taču jau ilgus gadus veiktais gripas monitorings pierāda, ka saslimstība un mirstība ir augsta.

Latvijā reģistrēti vēl trīs «cūku gripas» upuri. Viens no mirušajiem ir gadu vecs mazulis no Rīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu