Bojāgājušo skaits ugunsgrēkā Krievijā sasniedz 112 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Upuru skaits ugunsgrēkā, kas naktī uz sestdienu pārņēma kādu naktsklubu Urālu pilsētā Permā 1200 kilometrus uz austrumiem no Maskavas, jau sasniedzis 112 cilvēku, un desmitiem cietušo svētdien vēl atradās intensīvās terapijas palātās.

«Slimnīcā mirusi vēl kāda sieviete. Bojāgājušo skaits tagad sasniedzis 112 un 26 cilvēki ir kritiskā stāvoklī ar smagiem apdegumiem,» aģentūrai AFP teica Permas reģionālā glābšanas dienesta pārstāve.

Pirmo ugunsgrēka upuru bēres Permā notiek svētdien. Sakarā ar traģēdiju Permas apgabalā izsludinātas trīs dienu sēras, savukārt 7.decembrī sēras izsludinātas visā Krievijā.

Kā LETA jau ziņoja, ugunsgrēku izraisīja klubā «Klibais zirgs» sarīkotā uguņošana. Pasākuma organizatori bija nolēmuši demonstrēt «auksto uguņošanu» - vertikāli tiek palaists dzirksteļu stabs, kas skaitās viens no drošākajiem uguņošanas veidiem. Taču tas aizdedzināja koka un salmu dekoru pie griestiem, griesti acumirklī aizdegušies un, pēc kāda aculiecinieka teiktā, viss klubs uzliesmojis kā sērkociņš.

Pēc traģēdijas varas iestādes apsūdzēja kluba vadību, kas ignorējusi vairākkārtējos rīkojumus ievērot ugunsdrošības noteikumus.

Aizdomās par līdzdalību noziegumā aizturēti kluba izpilddirektore Svetlana Efremova un tā līdzdibinātājs Anatolijs Zaks, kurš ir viens no Permas bagātākajiem cilvēkiem, kā arī vēl trīs kluba darbinieki. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanā, viņiem draud līdz septiņiem gadiem ilgs cietumsods.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs viņus nosodīja kā cilvēkus, kuriem «nav ne smadzeņu, ne sirdsapziņas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu