Ar jauno gripu saslimušo skaits tuvojas tūkstotim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Jaunākā Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) publiskotā informācija liecina, ka Latvijā patlaban ar tā saukto cūku gripu saslimuši 966 cilvēki.

Kopumā speciālisti izmeklējuši 1995 cilvēkus.

Savukārt aģentūra LETA ziņo, ka šobrīd gripas izplatība piecas reizes pārsniedz epidēmisko slieksni. Turklāt arī saslimstība ar citām elpceļu infekcijām un pneimonijām ir pieaugusi attiecīgi par 21% un 67%.

Saslimstība ar gripu par 47% pieauga Jelgavā, par 34% - Rēzeknē, par 28% - Daugavpilī, par 5% - Rīgā un visvairāk Jēkabpilī - par 87%. Visaugstākā saslimstība tika novērota Rēzeknē - 1497 slimnieki - un Jelgavā - 1437. Arī Daugavpilī saslimstība bija krietni augstāka nekā vidēji Latvijā. Tur reģistrēti 997 gadījumi.

Visaugstākā saslimstība bija bērniem vecumā līdz četriem gadiem un no piecu līdz 14 gadu vecumam. Tomēr pēdējā nedēļā ievērojams saslimstības pieaugums tika novērots vecuma grupā no 15-64 gadiem.

Ņemot vērā monitoringa datus, gripas augsta epidēmiskā izplatība tuvākajās nedēļās varētu saglabāties, secina LIC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu