/nginx/o/2018/07/16/10273724t1he6e7.jpg)
Sastāvdaļas:
200 g margarīna
1 ēdamkarote cukura
0,5 paciņas rauga
nepilna tējkarote sāls
1 glāze piena
400 g miltu
žāvēta gaļa vai speķis
sīpols
ola
Pagatavošana:
Izkausē margarīnu, pielej pienu. Ja vajag, vēl pasilda, lai piens būtu silts. Pieber raugu (ja ņem sauso) vai izšķīdina (ja ņem parasto), pieber cukuru, sāli, labi samaisa. Tad piesijā miltus, samīca un liek aukstumā uz mazu brītiņu.
Tad sadala mīklu piecās daļās. No katras daļas veido kamolu, to saplacina, izveltnē apaļu. Apli griež astoņās daļās (uz pusēm, katru pusi uz pusēm, katru ceturtdaļu atkal uz pusēm). Uz platākās malas liek sakapāta sīpola un smalki sagrieztas gaļas maisījumu, tad satin. Apsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnus.
Pīrādziņi no šādi gatavotas mīklas ļoti ilgi paliek mīksti. Mīklu no ledusskapja vajag ņemt pakāpeniski. Jebkurai plātsmaizei vai picai var izmantot šādu mīklu, turklāt, cepot plātsmaizi vai picu, mīklu pirmajai plāksnei rullē tūlīt, neatdzesējot, tā vēl vairāk ekonomējot laiku.